Skip to main content

~~ x SangKE..~~

tanggal 08.10.2008 aku kene thn wad kat hospital taiping....suspek denggi...
mcm2 perasaan wujud dlm hati nie korg tau x...yelah 1st aku pk anak aku ler c alif....sian die...dhla nyusu bdn...tp alhamdulillah die nak kat org....men2a aku jage ngan kak ipar aku...
time kaseh mak n akak coz jage alif....cume die rengek2 cam tue jer ler....windu ngan mama die ...
tp klu x silap sehari sblm aku kuar wad...hubby aku bwk gak alif kat spital....yelah bg ngubat rindu...
n aku tros bg die susu bdn....
memule aku wisau gak nk bg...tp aku dh refer kat dr. n katenye blh bg ....xde effect pun...alhamdulillah....ape lagie suke alif dpt ape yg die nak...emmmm....


...iniler buktinyer aku kene masuk wad...

...nie lak x tau lak botol yg ke berape masuk dlm bdn aku...rasenye dah berpuloh botol...

...tgn aku akibat tusukan jarum spital...waaaa!

nie aku nak bg tau platlet drh aku mase masuk wad 80 tueeeee....then turun..40...37...35....
aku dh mule takut....'ya allah bgler aku kekuatan...' itu jer doa aku....alhamdulillah....
hubby aku bg semangat ...die suh minum 100plus n air masak bnyk2....(coz die ade pengalaman dlu...) platlet aku naik 43...62...73...86...94...137...at last 151....aku dh leh kuar wad....tahap normal 150...
aku bersyukur sgt2....korg bayangkan ar....tgn aku nie dah cucuk baper kali ngan amik drh nye....
masuk air lagie....tp finally platlet aku dh normal but kene teroskan gak minum air n 100plus tue...
bg maintain n bg kuman tu ilang....p/s : moral of the story >> be careful...pasang kelambu
(wakakaka klu ade ar,klu rimas lantak korg la)....
sembor la dulu ngan shieldtox ke ridsect ke ape ke....time nak senja n pagie ...
beringat sblm kene beb...especially yg dok putrajaya nie...huk huk huk....

Comments

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Thai!sepai...sepai!

ok entry ni dedicated by me specially 4 u c kina!ur bos ...very sporting bos ...i like!

c kina ni dlu bos kat unit CPN but jodoh x lame kat unit kami ....wpon CPN bukan bawah die tp as a team unit die sgt2 sporting n memahami okeh....senang berurusan...always happy!smiley person...
x lokek!(hahahah harus okey) kire semua senang la ngan die...tp tula semua keseronokan akan berakhir dengan kehilangan kan...kene hadapi la :(

wpon jauh nun kat bwh tu..die tetap blanje kitorg as a x stafff...katenye we ols ni best....sonok ngan kitorg ni klu bekerja ..katenyeee!(harap betulla la c kina oiii dlm hati kamo)

ni la sedikit peristiwa yg berlaku masa die blanje kitorg kat aroi thai cyberjaya nie!...slalu nengok org post pasai kedai mkn ni...ha ape lagi terus we ols suggest kat die tempat nie!nak mangkuk bertingkek sgt kan...!

tertunai jua la wpon last mnt!thax c kina sayang..xoxo!







ha amik ko mangkuk bertingkek!ni br fasa 1...haahaha
CPN cite kat abg! die pon ade niat rupenye...so weekends next…

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪