Skip to main content

~~ x SangKE..~~

tanggal 08.10.2008 aku kene thn wad kat hospital taiping....suspek denggi...
mcm2 perasaan wujud dlm hati nie korg tau x...yelah 1st aku pk anak aku ler c alif....sian die...dhla nyusu bdn...tp alhamdulillah die nak kat org....men2a aku jage ngan kak ipar aku...
time kaseh mak n akak coz jage alif....cume die rengek2 cam tue jer ler....windu ngan mama die ...
tp klu x silap sehari sblm aku kuar wad...hubby aku bwk gak alif kat spital....yelah bg ngubat rindu...
n aku tros bg die susu bdn....
memule aku wisau gak nk bg...tp aku dh refer kat dr. n katenye blh bg ....xde effect pun...alhamdulillah....ape lagie suke alif dpt ape yg die nak...emmmm....


...iniler buktinyer aku kene masuk wad...

...nie lak x tau lak botol yg ke berape masuk dlm bdn aku...rasenye dah berpuloh botol...

...tgn aku akibat tusukan jarum spital...waaaa!

nie aku nak bg tau platlet drh aku mase masuk wad 80 tueeeee....then turun..40...37...35....
aku dh mule takut....'ya allah bgler aku kekuatan...' itu jer doa aku....alhamdulillah....
hubby aku bg semangat ...die suh minum 100plus n air masak bnyk2....(coz die ade pengalaman dlu...) platlet aku naik 43...62...73...86...94...137...at last 151....aku dh leh kuar wad....tahap normal 150...
aku bersyukur sgt2....korg bayangkan ar....tgn aku nie dah cucuk baper kali ngan amik drh nye....
masuk air lagie....tp finally platlet aku dh normal but kene teroskan gak minum air n 100plus tue...
bg maintain n bg kuman tu ilang....p/s : moral of the story >> be careful...pasang kelambu
(wakakaka klu ade ar,klu rimas lantak korg la)....
sembor la dulu ngan shieldtox ke ridsect ke ape ke....time nak senja n pagie ...
beringat sblm kene beb...especially yg dok putrajaya nie...huk huk huk....

Comments

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪



Isi post yg da bersawang ni

yeayyy!
ape yg yeay ntahhh!hahaha.....CPN suddenly teringat blog yg dah bersawang ni...aacemmm!
nampak x!susah la nak jd yg tegar nak update blog ni....bile ade masa eh bukan xde masa ade sbnrnya tapi tula x tau nak cite ape lately ni cam dh putus wayar lak otak ni nak mengupdated!

ape pon CPN sekang ni dah berlima ye...!takde berenam...bertujuh bagai ye...harap maklum!
dah sampai stu je rezekinya...alhamdulillahhhh syukurrr padamu!dapat la merasa boboy n gegel ni...
moga bertambah rezeki dariMu....

so last entry CPN story pasal along yg da masuk alam persekolahan kan..alhamdulillah dapat berdikari dengan baik along kan...moga along tabah nak ngadap long distance beberapan tahun lagi ye...moga jadi anak yg baik...same gak ngan angah...moga pandai menyesuaikan diri dengan kawan2 kat mawip tu ye..adek pon camtu gak...moga happy ngan kawan2 n teacher2 kat taska tu ok...

mama pon dah berhijrah ke workstation baru ...bukan nye jauh pon same level gak..tp agak terpencil maklumlah da mengeci…