Skip to main content

Posts

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Recent posts

Kingdergarten Convo MAWIP 2016

As salam semua! TB for angah...letak pic boleh kan...masa angah konvo mawip...anak mama sorg ni kecik je orgnya... Konvo Mawip @ Masjid Wilayah klu x silap...alhamdulillah berjalan lancar cuma lambt sikit abis majlisnye...


 Debor! Comel sungguh anak2 ni ...


Wah ! With proudly walks on stage :)

Peace Yo!

 ♥ Congrats Angah For Your Kindergarten Convocation 2016 ♥ Keep Smiling Sayang ♥


♥ With Mama n Abah ♥ ♦ Wish U All The Best Dear ♦

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪



Thai!sepai...sepai!

ok entry ni dedicated by me specially 4 u c kina!ur bos ...very sporting bos ...i like!

c kina ni dlu bos kat unit CPN but jodoh x lame kat unit kami ....wpon CPN bukan bawah die tp as a team unit die sgt2 sporting n memahami okeh....senang berurusan...always happy!smiley person...
x lokek!(hahahah harus okey) kire semua senang la ngan die...tp tula semua keseronokan akan berakhir dengan kehilangan kan...kene hadapi la :(

wpon jauh nun kat bwh tu..die tetap blanje kitorg as a x stafff...katenye we ols ni best....sonok ngan kitorg ni klu bekerja ..katenyeee!(harap betulla la c kina oiii dlm hati kamo)

ni la sedikit peristiwa yg berlaku masa die blanje kitorg kat aroi thai cyberjaya nie!...slalu nengok org post pasai kedai mkn ni...ha ape lagi terus we ols suggest kat die tempat nie!nak mangkuk bertingkek sgt kan...!

tertunai jua la wpon last mnt!thax c kina sayang..xoxo!







ha amik ko mangkuk bertingkek!ni br fasa 1...haahaha
CPN cite kat abg! die pon ade niat rupenye...so weekends next…

Isi post yg da bersawang ni

yeayyy!
ape yg yeay ntahhh!hahaha.....CPN suddenly teringat blog yg dah bersawang ni...aacemmm!
nampak x!susah la nak jd yg tegar nak update blog ni....bile ade masa eh bukan xde masa ade sbnrnya tapi tula x tau nak cite ape lately ni cam dh putus wayar lak otak ni nak mengupdated!

ape pon CPN sekang ni dah berlima ye...!takde berenam...bertujuh bagai ye...harap maklum!
dah sampai stu je rezekinya...alhamdulillahhhh syukurrr padamu!dapat la merasa boboy n gegel ni...
moga bertambah rezeki dariMu....

so last entry CPN story pasal along yg da masuk alam persekolahan kan..alhamdulillah dapat berdikari dengan baik along kan...moga along tabah nak ngadap long distance beberapan tahun lagi ye...moga jadi anak yg baik...same gak ngan angah...moga pandai menyesuaikan diri dengan kawan2 kat mawip tu ye..adek pon camtu gak...moga happy ngan kawan2 n teacher2 kat taska tu ok...

mama pon dah berhijrah ke workstation baru ...bukan nye jauh pon same level gak..tp agak terpencil maklumlah da mengeci…

Anak Mama dah masuk Sek!

ha nak cita gak even dh 2mnths along masok kelas
ha hero CPN yg sulong nie dah masuk sek betul dah (org tua kata)
alhamdulillah along dh selamat melalui reg, pembelajaran, suasana baru Darjah 1! yes!
2015 permulaan tahun baru pada mama...
SKPP 16(1) along didaftarkn
x jauh dr umah
proses reg pon berjalan lancar...along pon dah pandai bwk diri
seronok die!Semoga along berjaya dunia akhirat ♥
k layan je lah pic kat bwh nie k ;)










Aaacchhuumm!

fuhhhhhhhhhhh! berabok hokehhhhh blog nieeeee....aacccuuummm!
entry bnyk tertunggak!
dh masuk 2015 ....wahhhhhhhh!makin tua CPN kann tp harus maintankan awet muda itu ya!
dh lame tak updated blog CPN nie ...ntahlah nak kate bz tahap bos2 idak jugak...haih!
tp tulah....cam x wujud je kan CPN ...kejap ade kejap xde cam biskut chipsmore!
maklumlah CPN nie bukan blogger tegarrrr yeee just suka2 nak berblog2 nieee....org ade blog kite pon nak jugak kannnn....hahahahha!
xpe2 jgn bowink lak ye jenguk2 blog CPN nie!




Mcm mn kita marah anak kita?

5 Cara Menghukum Anak yang Tidak Dibenarkan Dalam Islam:
1. Memukul wajah
Rasulullah S.A.W melarang memukul muka berdasarkan sabda Baginda yang bermaksud, “Jika salah seorang dari kamu memukul, maka hendaknya dia menjauhi (memukul) wajah.”

2. Menampakkan kemarahan yang sangat
Ini juga dilarang kerana bertentangan dengan amalan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Bukanlah orang yang kuat itu diukur dengan kuatnya dia berlawan, tetapi orang yang kuat adalah yang mampu menahan dirinya ketika marah."

3. Memukul di dalam keadaan sangat marah
Dari Abu Mas’ud al-Badri, dia berkata, “(Suatu hari) aku memukul budakku (yang masih kecil) dengan cemeti, maka aku mendengar suara (teguran) dari belakangku, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud!’ Akan tetapi, aku tidak mengenali suara tersebut kerena kemarahan (yang sangat). Ketika pemilik suara itu mendekat dariku, maka ternyata dia adalah Rasulullah S.A.W dan Baginda berkata, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud! Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud!’ Maka aku pun…

Ramadhan Dirindui Syawal Dirai

Skip entry bulan Ramadhan...disebabkan keadaan yang x mengizinkan CPN mengupload cite2 bulan Ramadhan so kite skip....yelah dgn anak yg masih kecik lg, sibuk dgn urusan rumah lg...hehhehe (cam bz sgt kan)....
ape pon Ramadhan tahun ni alhamdulillah diberkati olehNya ...amin syukur dan gembira apetah lagi dgn penambahan ahli baru dlm family kami  anugerah terindah kurniaan dariNya
tema tahun ni coklat!  walaupon cadangnye kaler lain tp bile sampai time membeli akan berubah cadangan itu... gtula setiap tahun klu time raya...CPN n anak2 follooowww n tahun ni giliran CPN beraya bersama abah dan mak CPN tapi xla beraya di rumah mereka tp di rumah kami ...saje tuka angin...raya ke2 kami dah bertolak balik ke perak...camtula setiap tahun bergilir2 walaupon asal dalam satu kapal...hikhik! kalau beraya di sni dlu sempatla mensnap gamba sebab masa ada lainla klu di kg perak kene pandai2 bajet nak snap bile2...ngee~

ku pohon maaf darimu

tokyah n opah yah with their grandchild!luv this pic

sesi …