Nuffnang

Followers

Monday, July 6, 2015

Thai!sepai...sepai!

 ok entry ni dedicated by me specially 4 u c kina!ur bos ...very sporting bos ...i like!

c kina ni dlu bos kat unit CPN but jodoh x lame kat unit kami ....wpon CPN bukan bawah die tp as a team unit die sgt2 sporting n memahami okeh....senang berurusan...always happy!smiley person...
x lokek!(hahahah harus okey) kire semua senang la ngan die...tp tula semua keseronokan akan berakhir dengan kehilangan kan...kene hadapi la :(

wpon jauh nun kat bwh tu..die tetap blanje kitorg as a x stafff...katenye we ols ni best....sonok ngan kitorg ni klu bekerja ..katenyeee!(harap betulla la c kina oiii dlm hati kamo)

ni la sedikit peristiwa yg berlaku masa die blanje kitorg kat aroi thai cyberjaya nie!...slalu nengok org post pasai kedai mkn ni...ha ape lagi terus we ols suggest kat die tempat nie!nak mangkuk bertingkek sgt kan...!

tertunai jua la wpon last mnt!thax c kina sayang..xoxo!







ha amik ko mangkuk bertingkek!ni br fasa 1...haahaha

CPN cite kat abg! die pon ade niat rupenye...so weekends next week nye abg terus ajak kami semua pegi...ni yg family punye scene yaaa!tq abg !xoxo!








Isi post yg da bersawang ni

yeayyy!
ape yg yeay ntahhh!hahaha.....CPN suddenly teringat blog yg dah bersawang ni...aacemmm!
nampak x!susah la nak jd yg tegar nak update blog ni....bile ade masa eh bukan xde masa ade sbnrnya tapi tula x tau nak cite ape lately ni cam dh putus wayar lak otak ni nak mengupdated!

ape pon CPN sekang ni dah berlima ye...!takde berenam...bertujuh bagai ye...harap maklum!
dah sampai stu je rezekinya...alhamdulillahhhh syukurrr padamu!dapat la merasa boboy n gegel ni...
moga bertambah rezeki dariMu....

so last entry CPN story pasal along yg da masuk alam persekolahan kan..alhamdulillah dapat berdikari dengan baik along kan...moga along tabah nak ngadap long distance beberapan tahun lagi ye...moga jadi anak yg baik...same gak ngan angah...moga pandai menyesuaikan diri dengan kawan2 kat mawip tu ye..adek pon camtu gak...moga happy ngan kawan2 n teacher2 kat taska tu ok...

mama pon dah berhijrah ke workstation baru ...bukan nye jauh pon same level gak..tp agak terpencil maklumlah da mengecik unit nye...hermmm x best tp redho je la...harap ada perubahan dlm masa terdekat!nampak x ade tersirat mama ckp tu...hikhik!

stop dlu ...next!




Tuesday, February 17, 2015

Anak Mama dah masuk Sek!


ha nak cita gak even dh 2mnths along masok kelas
ha hero CPN yg sulong nie dah masuk sek betul dah (org tua kata)
alhamdulillah along dh selamat melalui reg, pembelajaran, suasana baru Darjah 1! yes!
2015 permulaan tahun baru pada mama...
SKPP 16(1) along didaftarkn
x jauh dr umah
proses reg pon berjalan lancar...along pon dah pandai bwk diri
seronok die!Semoga along berjaya dunia akhirat ♥
k layan je lah pic kat bwh nie k ;)










Aaacchhuumm!



fuhhhhhhhhhhh! berabok hokehhhhh blog nieeeee....aacccuuummm!

entry bnyk tertunggak!

dh masuk 2015 ....wahhhhhhhh!makin tua CPN kann tp harus maintankan awet muda itu ya!

dh lame tak updated blog CPN nie ...ntahlah nak kate bz tahap bos2 idak jugak...haih!

tp tulah....cam x wujud je kan CPN ...kejap ade kejap xde cam biskut chipsmore!

maklumlah CPN nie bukan blogger tegarrrr yeee just suka2 nak berblog2 nieee....org ade blog kite pon nak jugak kannnn....hahahahha!

xpe2 jgn bowink lak ye jenguk2 blog CPN nie!





Wednesday, September 24, 2014

Mcm mn kita marah anak kita?




5 Cara Menghukum Anak yang Tidak Dibenarkan Dalam Islam:
1. Memukul wajah
Rasulullah S.A.W melarang memukul muka berdasarkan sabda Baginda yang bermaksud, “Jika salah seorang dari kamu memukul, maka hendaknya dia menjauhi (memukul) wajah.”

2. Menampakkan kemarahan yang sangat
Ini juga dilarang kerana bertentangan dengan amalan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Bukanlah orang yang kuat itu diukur dengan kuatnya dia berlawan, tetapi orang yang kuat adalah yang mampu menahan dirinya ketika marah."

3. Memukul di dalam keadaan sangat marah
Dari Abu Mas’ud al-Badri, dia berkata, “(Suatu hari) aku memukul budakku (yang masih kecil) dengan cemeti, maka aku mendengar suara (teguran) dari belakangku, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud!’ Akan tetapi, aku tidak mengenali suara tersebut kerena kemarahan (yang sangat). Ketika pemilik suara itu mendekat dariku, maka ternyata dia adalah Rasulullah S.A.W dan Baginda berkata, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud! Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud!’ Maka aku pun melempar cemeti dari tanganku, kemudian beliau bersabda, ‘Ketahuilah, wahai Abu Mas’ud! Sesungguhnya Allah lebih mampu untuk (menyeksa) kamu daripada apa yang kami seksakan terhadap budak ini,’ maka aku pun berkata, ‘Aku tidak akan memukul budak selamanya setelah (hari) ini."

4. Bersikap terlalu keras dan kasar
Sikap ini jelas bertentangan dengan sifat lemah lembut yang diajar oleh Islam sebagaimana sabda Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, “Barangsiapa yang terhalang dari sifat lemah lembut, maka dia akan terhalang dari mendapat kebaikan.”

5. Memukul dengan benda keras sehingga berbekas
Ini juga dilarang oleh Rasulullah S.A.W. Sebaik-baiknya gunakan rotan yang tidak boleh mendatangkan kecederaan dan berbekas pada kulit. Menghukum dengan rotan dibolehkan dengan tujuan untuk memberikan peringatan kepada anak.


Wednesday, August 13, 2014

Ramadhan Dirindui Syawal Dirai


Skip entry bulan Ramadhan...disebabkan keadaan yang x mengizinkan CPN mengupload cite2 bulan Ramadhan so kite skip....yelah dgn anak yg masih kecik lg, sibuk dgn urusan rumah lg...hehhehe (cam bz sgt kan)....

ape pon Ramadhan tahun ni alhamdulillah diberkati olehNya ...amin
syukur dan gembira apetah lagi dgn penambahan ahli baru dlm family kami 
anugerah terindah kurniaan dariNya

tema tahun ni coklat! 
walaupon cadangnye kaler lain tp bile sampai time membeli akan berubah cadangan itu...
gtula setiap tahun klu time raya...CPN n anak2 follooowww
n tahun ni giliran CPN beraya bersama abah dan mak CPN tapi xla beraya di rumah mereka tp di rumah kami ...saje tuka angin...raya ke2 kami dah bertolak balik ke perak...camtula setiap tahun bergilir2 walaupon asal dalam satu kapal...hikhik!
kalau beraya di sni dlu sempatla mensnap gamba sebab masa ada lainla klu di kg perak kene pandai2 bajet nak snap bile2...ngee~


ku pohon maaf darimu


tokyah n opah yah with their grandchild!luv this pic


sesi menselfie kan diri utk potrait family
klu dah ade anak ini payah kit nak control...sat g sorg pandang sane...sorg majuk....sorg nangis
tambah2 anak2 kecik cenggini kannn...harp maklum 


memanjai diri berselfie ngan abe tersayang




selfie dan selfie!♥


my luvly sweetie family


kunjungan hormat 1st guess ke rumah kami 
member en suami 

klu perasan mesti tertanya2 kan ngape la abe CPN nie pakai spek hitey sokmo
sbbnyaaaa sakit mata! telah melanda dirinyaaa
bengang2 jugak tp still mensmilekan dirinya utk berselfie dan beraya...luv u!♥♥♥
setelah ditapis pic2 ni 
yg terbaik CPN rase adalah ini ↓


okey kannn!



Family Kecikku


Sharing is caring kan
ha ni la dia family kecik CPN
abah, mak, adek ♥
kami family kecik 
2 beradek je pun
sekang 3 jela cucu mak n abah
soon insha allah adek nye turn
LUV U OLS!

Chenta Hati Mama

Bersiaran lagi
Cahaya Puteriku Ixara itulah Nur Ameera Ixara chenta hati mama yg ketiga
Alhamdulillah CPN bersyukur sgt2 kerna dikurniakan seorang puteri akhirnya
Doa kami dimakbulkan...cukupla rasenye 3 anugerah yg dikurniakanNya
Semoga Xara menjadi anak yg solehah dan berguna pada masa hadapan
Abg2 Alif Haiman n Amirul Syafiq jaga adikmu okeh


 heheh...comey adek pakai headband tu


pandai pandang camera ngan abg2 dia


sengehhh!


mama vs xara


senyum sokmo

genap ari ni 13/8/2014 5 bulan dah dia
adek dah boley meniarap n angkat dada okeh


Monday, July 21, 2014

Majlis Kesyukuran Xara


Hehehe!sory ya bnyk skip ni...
ni CPN belanja semua blogger i ngan kenduri kesyukuran princess CPN ni
x jemput ramai pon...hanya kaum kerabat keluarga tersayang shj
Alhamdulillah selesai dengan lancar walaupon xara meragam mase tu..
yelah mane taknye ngan panas nye lagi...lampu spotlight lg kannn
mau x ngamuk budak tecik tu



Kehadiranmu pelengkap keluarga

Salam !Ahlan wa sahlan!Assalammualaikum wbt...
Im back CPN dah selamat dah bersalinnya ....

(gambar hiasan)

Alhamdulillahhh! Selamat mamanya n my daughter!
Nur Ameera Ixara nama diberi...
Syukur padamu Ya Allah...
Xara kehadiranmu syg pelengkap keluarga kita
Amin...Semoga puteri mama menjadi anak yg solehah ye syg...luv U!