Nuffnang

Nuff >> Klik Jgn x Klik

@ Aquaria KLCC

last week br nie sempena cuti sek (ceh ayat!) me, hubby kids n MIL g KLCC ...alah ke Aquaria tue...penah la masuk dlu mase alif kecik2...tp saje bwk kali ni coz adek die dah ade kan...die pon dh besa leh kenai fish dh tu yg bwk lg sekali tue...masuk Aquaria ni tok adult RM35 but klo ko ade gov staff ko leh dpt discount okeh...so i pon gune ler kesempatan itu...dgn pas yg hubby ku ade (seb baek pas tu ade dlm wallet die...ngehngeh!) i pon dgn bangganye menshowkan pas itu...kids lak yg bwh 3 thn F.O.C. okeh...klu atas 3 thn lak kene RM25....warga emas lak RMonly RM28....tu semua price klu ko ade My Kad n My Kid...k lah masok die leh aja anak2 ko kenai fish mcm2 jenis...layan pic k...









fish ni voltan die tinggi tau!


unik kn fish nieeee


black widow okehhh

ong gedek gedek!

elbino frog....wekkkk!

d awal kelahiran






korg penh tngk tak fish ni....

meh aku close-up!

asam pedas ikan pari!

die dok bg mkn ikan


grrrrrrrr!shark!


orange mummy!






alif in action!



so softttttttttttttt

kuda itam...aduhhhh!kuda laut lerr

Tenang kit hati nie bile

salam semua...

nak story ape ek...emm aku pon x tau nk story pe...

*****
k lah kite start dr hero mama mirol tu...
ari tu kan i ade cite (i lak...pedulik hape) pasal mirol yg x nak botol susu..
ati ni sgt la x tenang gundah gulana dibuatnye pikir kan kes nie (kes ke)...

siang mlm i dok pk n cr penyelesaian tentang kes mirol nie..
wat solat hajat (hambik ko sampai dah bersolat hajat) bia dibukakn pintu ati mirol supaya ie leh terima botol susu dlm idupnye...berdoa n terus berdoa...siap bernazar lagik...(punyeler risau kan mama ni)...puting dah bermcm2 puting botol beli...dr mahal sampai ler yg cheap2...kat umah tu jenama dah mcm2 ade....

at Last! ....
..........
...........
.............


berkat usaha yg mama buat....mirol dah pon leh minum pakai botol...
putingnye...?mirol takat nie serasi n sebati ngan jenama Pigeon (tul ke ejaan tuee) Y..

ati mama nie sgt2 la lega n tenang kit nk p keje...
klu x...x tau ler...CTG ler jawabnyeee.....(cam ade niat je...mmg pon)

Alhamdulillah sesangat...thanx sayang kerana memahami mama...
(lega dh masalah tu)


*****
next pasai anak2ku gak....
nak keje nie...sape nak jage dah bertambah sorg lg tu...
penin gak pk pasai nie...nak cr pengasuh agak gerun gak bile terkenang news yg keluar kat tv br2 nie...mcm2 kes pasal budak yg masih baby nie kan...tambah2 bile kes2 tu kat putrajaya...grrr geram jerk denga....camne ler dorg nie jage kan...

dlm menghitung masa sebelom start keje nnt mcm2 cara nak gune...
taska ke pengasuh...pengasuh ke taska....herm...
nak bg mak jage 2 org hero nie mmg mak x larat...
klu takat sorang je boleh lah...lain ler dulu sorg je la ni dh bertambah kan...
nak anta 2org hero ni kat taska or pengasuh kene pk bnyk kali lak...

n bincang punye bincang...
last2 keputusannye mak yah jage mirol yg masih baby tue...
n alif? kene ler anta taska ...

baguih gak la camtu at least aliff leh berdikari kit kan...n of course ler nnt 1 week or lame mane i tak tau lagi akan nangis gak die bile dok taska...biaseler memule tue...mase tu kene ler mama jd seorang mama yg tabah (boleh ke takot mata nie berair jer bile keje nnt) ...xpe mama akan cube strongkan diri mama kan sayang...

si mirol mak yah jage coz kecik lagi la nak anta taskan or pengasuh but if xde choice mama akan buat gak mcm org lain kan...nie sementara mak yah ade n kuat lgi leh ler mak yah jage...tp klu nak jage 2 org hero tu mak yah x larat la...si mirol tue okeh...si alif tue nakal die (ya tuhan je yg tau) menjadi2...takut x terkawal nnt..

alif aku dah daftar kan kat 3 tempat 1st kat PERMATA, 2nd kat Taska KBS n 3rd kat Taska P8...saje daftar bnyak tempat ...senang klu tu x jd yg lain ade...tp which is call dulu...ctuler aku kan anta die...hope die dapat serasi ngan suasana br tue n hope Taska yg akan aku anta tu baguih la die punye penjagaannye n most important 2 me which is pengasuh n cekgu2 die penyayang kat bebudak n ade ade kesabaran yg tinggi dlm menjage bebudak tue....pandai amik ati dorg bebudak pon sayang la kan...(tui dak)...


^^ so takat tu je kot story aku..hhehh!^^

Im worried!


camne nak start work nie
x lame dah nie
waaa!nak nangis niee
tolonggggg!help help!
nape ek...
u olssss! its about my 2nd son
Amirul a.k.a. Mirol
Mirol x nak BOTOL SUSU!
susu mama letak dlm botol susu pon mirol x nak
susu instant pon mama dah letak dlm botol pon mirol x nk
puting botol mama dah tuka macam2 type pon mirol x nk
aduiyaiii!camne nie
mama nak start work dah sayang
tolong la mama
maybe ni silap mama mase ngandungkan mirol kot dlu
mama terlepas ckp
mama x nak mirol pakai puting je bukn semua puting
ni puting botol mirol x nak gak
haissshhhh! mama tarik balik kate2 tue nak
mama harap mirol nak la pakai botol susu tue
tolong mama la sayang oii
bagile mama tenang kit g work
alahai!
Ya Allah ....Kau permudahkanla segala urusanku....amin...

Xde dah lepas nie


OMG!LINNNNNN! xde dah nak jumpe pas nie kan
i means susah la nak jumpe
coz dah awak dah terjelepuk kat negeri lain
waaa!sedeh rasenye...best tau kawan ngn awak
teringat memory kite bersama
gelak terbahak2...
kite pon penah wat awak terguris kan...huhu!
awak banyak tolong kite...
x besh x besh!

This wek was my last week 4 my BFF
Noradzlin binti Abdul Kudus at JPPH n Putrajaya
coz pertukarannye dah approved oleh JPA
on 8.11.2010 dah Lapor Diri dah kat KPKT at Damansara tue
but maybe Lin minx tangguh kot coz die nak kawen
after she maried brula g tempat baru die kat Seremban tue
rasenye dalam bulan Dis 2010 ni gak la

hurmmm....anyway kite harap awak sonok kat tempat baru k
Gud Luck atas ape je yg awak ceburi
n most important DONT FORGET ME 4EVA N EVA ini yer...
diulangi sangat la best kawan ngan awak lin
k Luv U Always!


Eppy Deepavali

Ari ni cuti nork!

Mama sukeee!Tp dok g mane pung...
Dok umah sajorkkk!
nothing 2 say....
EPPY DEEPAVALI lah pd semua yg menyambutnye...
Moga tahun nie memberi lebih banyak cahaya kegembiraan...
byee!

True @ Not

Hehehe.... have fun reading!

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan?

Sebelum Tido
6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!

Pakai Toilet
6 minggu: tak apa, u dulu aje lah, i tak buru2 .
6 bulan: masih lama tak nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi gunung ledang sana!!

Balas SMS
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma, i beli murtabak kesukaan u..
6 bulan: trafik jam ah
6 tahun: k..

Dating process
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje
6 minggu: Honey, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun)
6 minggu : Sayang, i harap u menyukai cincin yang i beli
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon
6 minggu: Baby, ada yang ingin bbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AH!!!

Masakan
6 minggu: Wah, tak sangka i, rasa makanan ini begitu lazaattt...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH? LAUK INI LAGI?

Memaafkan

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi eh
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

Baju baru
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Australia atau ke tempat yg u nak honey?
6 bulan: Ke Orchard aje eh..senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH EH? BUANG DUIT JE!

TV
6 minggu: Baby, apa yg kita nak tonton malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE

subjektif maaa....
bohong kalau kata asyik dialog 6 minggu je n langsung tarak dialog 6 tahun tu cuma sendiri mau ingat laaaa nak guna 6 minggu ke, 6 bulan ke 6 tahun tak gitu "abg bucukkkk" ....
hehehehhee!


p/s : pasti ade kan camni...nilai sendiri ehhh!


nilah Akibatnye

x denga ckp mama...ni ler jdnye...

riso mama alif jd cmnie..luke sane sini

u ols nak tau ape..?


pic nie jd mase pas mandi...opah nye nak lap bdn die...die dok main2...
x pakai baju lg tu...terloncat sane sini...opah dh kate kan 'dok diam alif jgn lompat2'

ha buat gak...kaki tu dok jengkett jer ape lg tersilap langkah..

gedebuk!

gigi tu tersembam kat lantai keneler bibir tu...mane tak darah cenggitu...alif alif...

yang nie lak jd mase tgh tido...dok tido baek punye pastu terjage....x pasal2 nangis...
alif bangun dgn keadaan yg mamai tu ler...nak dok atas sofa kunun nk tengok cartoon
(kitorang mlm tu tido reramai kat hall tu) jln puye jln ...tgh mamai kan...
buk!
terlanggar bucu sofa tue...ape lg luke ler...
1st mmg x nmpk la alif luke pas kene tu die nangis kejap then die baring...
opah mah die yg perasn ade darah kat pillow...
opah mah nye bukak lampu tengok mmg darah...
tengok lik kat mulut die sahla darah kat bibir tu...
peh tu opah mah die basuh le darah yg lekat kat pipi alif tu...
tu ler dok nangis2...kan dah kene...
x tau la mama...alif alif...


ni ler klu dh buas tu x serik2....luke sane sini....calar sane sini dh anak mama nie...

cepatnye


wow!dh 1month anak mama

mmg mase tu x tunggu kite kan

cam dah nak dekat jer mase nak g keje (adoiyaiii)

12.10.2010 dh sebulan anak mama nie

semoga kau membesar dgn cepat

semoga kau menjadi insan yg berguna kelak

semoga kau tidak lupe pada yg membesarkanmu dn keluargamu

semoga kau menjadi anak yg baik

mama n abah sentiasa doakan yg terbaik buatmu juga abangmu

wahai Muhammad Amirul Syafiq



Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la...