Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

@ Aquaria KLCC

last week br nie sempena cuti sek (ceh ayat!) me, hubby kids n MIL g KLCC ...alah ke Aquaria tue...penah la masuk dlu mase alif kecik2...tp saje bwk kali ni coz adek die dah ade kan...die pon dh besa leh kenai fish dh tu yg bwk lg sekali tue...masuk Aquaria ni tok adult RM35 but klo ko ade gov staff ko leh dpt discount okeh...so i pon gune ler kesempatan itu...dgn pas yg hubby ku ade (seb baek pas tu ade dlm wallet die...ngehngeh!) i pon dgn bangganye menshowkan pas itu...kids lak yg bwh 3 thn F.O.C. okeh...klu atas 3 thn lak kene RM25....warga emas lak RMonly RM28....tu semua price klu ko ade My Kad n My Kid...k lah masok die leh aja anak2 ko kenai fish mcm2 jenis...layan pic k...









fish ni voltan die tinggi tau!


unik kn fish nieeee


black widow okehhh
ong gedek gedek!

elbino frog....wekkkk!

d awal kelahiran






korg penh tngk tak fish ni....

meh aku close-up!

Tenang kit hati nie bile

salam semua...

nak story ape ek...emm aku pon x tau nk story pe...

*****
k lah kite start dr hero mama mirol tu...
ari tu kan i ade cite (i lak...pedulik hape) pasal mirol yg x nak botol susu..
ati ni sgt la x tenang gundah gulana dibuatnye pikir kan kes nie (kes ke)...

siang mlm i dok pk n cr penyelesaian tentang kes mirol nie..
wat solat hajat (hambik ko sampai dah bersolat hajat) bia dibukakn pintu ati mirol supaya ie leh terima botol susu dlm idupnye...berdoa n terus berdoa...siap bernazar lagik...(punyeler risau kan mama ni)...puting dah bermcm2 puting botol beli...dr mahal sampai ler yg cheap2...kat umah tu jenama dah mcm2 ade....

at Last! ....
..........
...........
.............


berkat usaha yg mama buat....mirol dah pon leh minum pakai botol...
putingnye...?mirol takat nie serasi n sebati ngan jenama Pigeon (tul ke ejaan tuee) Y..

ati mama nie sgt2 la lega n tenang kit nk p keje...
klu x...x tau ler...CTG ler jawabnyeee.....(cam ade niat je...mmg pon)

Alhamdulillah sesangat...thanx sayang ke…

Im worried!

camne nak start work nie x lame dah nie waaa!nak nangis niee tolonggggg!help help! nape ek... u olssss! its about my 2nd son Amirul a.k.a. Mirol Mirol x nak BOTOL SUSU! susu mama letak dlm botol susu pon mirol x nak susu instant pon mama dah letak dlm botol pon mirol x nk puting botol mama dah tuka macam2 type pon mirol x nk aduiyaiii!camne nie mama nak start work dah sayang tolong la mama maybe ni silap mama mase ngandungkan mirol kot dlu mama terlepas ckp mama x nak mirol pakai puting je bukn semua puting ni puting botol mirol x nak gak haissshhhh! mama tarik balik kate2 tue nak mama harap mirol nak la pakai botol susu tue tolong mama la sayang oii bagile mama tenang kit g work alahai! Ya Allah ....Kau permudahkanla segala urusanku....amin...

Xde dah lepas nie

OMG!LINNNNNN! xde dah nak jumpe pas nie kan
i means susah la nak jumpe
coz dah awak dah terjelepuk kat negeri lain
waaa!sedeh rasenye...best tau kawan ngn awak
teringat memory kite bersama
gelak terbahak2...
kite pon penah wat awak terguris kan...huhu!
awak banyak tolong kite...
x besh x besh!

This wek was my last week 4 my BFF
Noradzlin binti Abdul Kudus at JPPH n Putrajaya
coz pertukarannye dah approved oleh JPA
on 8.11.2010 dah Lapor Diri dah kat KPKT at Damansara tue
but maybe Lin minx tangguh kot coz die nak kawen
after she maried brula g tempat baru die kat Seremban tue
rasenye dalam bulan Dis 2010 ni gak la

hurmmm....anyway kite harap awak sonok kat tempat baru k
Gud Luck atas ape je yg awak ceburi
n most important DONT FORGET ME 4EVA N EVA ini yer...
diulangi sangat la best kawan ngan awak lin
k Luv U Always!


Eppy Deepavali

Ari ni cuti nork!

Mama sukeee!Tp dok g mane pung... Dok umah sajorkkk! nothing 2 say.... EPPY DEEPAVALI lah pd semua yg menyambutnye... Moga tahun nie memberi lebih banyak cahaya kegembiraan... byee!

True @ Not

Hehehe.... have fun reading!

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan?

Sebelum Tido
6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!

Pakai Toilet
6 minggu: tak apa, u dulu aje lah, i tak buru2 .
6 bulan: masih lama tak nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi gunung ledang sana!!

Balas SMS
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma, i beli murtabak kesukaan u..
6 bulan: trafik jam ah
6 tahun: k..

Dating process
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje
6 minggu: Honey, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun)
6 minggu : Sayang, i harap u menyukai cincin yang i beli
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon
6 ming…

nilah Akibatnye

x denga ckp mama...ni ler jdnye...

riso mama alif jd cmnie..luke sane sini

u ols nak tau ape..?


pic nie jd mase pas mandi...opah nye nak lap bdn die...die dok main2...
x pakai baju lg tu...terloncat sane sini...opah dh kate kan 'dok diam alif jgn lompat2'

ha buat gak...kaki tu dok jengkett jer ape lg tersilap langkah..

gedebuk!

gigi tu tersembam kat lantai keneler bibir tu...mane tak darah cenggitu...alif alif...

yang nie lak jd mase tgh tido...dok tido baek punye pastu terjage....x pasal2 nangis... alif bangun dgn keadaan yg mamai tu ler...nak dok atas sofa kunun nk tengok cartoon (kitorang mlm tu tido reramai kat hall tu) jln puye jln ...tgh mamai kan... buk! terlanggar bucu sofa tue...ape lg luke ler... 1st mmg x nmpk la alif luke pas kene tu die nangis kejap then die baring... opah mah die yg perasn ade darah kat pillow... opah mah nye bukak lampu tengok mmg darah... tengok lik kat mulut die sahla darah kat bibir tu... peh tu opah mah die basuh le darah yg lekat kat pipi alif tu... tu ler …

cepatnye

wow!dh 1month anak mama

mmg mase tu x tunggu kite kan

cam dah nak dekat jer mase nak g keje (adoiyaiii)

12.10.2010 dh sebulan anak mama nie

semoga kau membesar dgn cepat

semoga kau menjadi insan yg berguna kelak

semoga kau tidak lupe pada yg membesarkanmu dn keluargamu

semoga kau menjadi anak yg baik

mama n abah sentiasa doakan yg terbaik buatmu juga abangmu

wahai Muhammad Amirul Syafiq