Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

Argghhh!November!

tragis!sedey!kecewa!down!

nape ek i cakp camtu...
ntahlah bulan nie mmg i preasure ngan semua yg terjadi pd bulan nie
bulan november 2011...

i mls nk cite panjang2
cume i nak luahkan sikit perasaan tu
mmg bulan i down la bulan november nie
(x sepatutnye i ckp camtu)
i x taulah nape i camtu...

dahlah dengan anak i yg sulung tu x sehat (its becoz his tongsil)
selang bape hari ngan parents i lak
bukan sorang lak tu
mak n abah i tau jatuh demam x leh bangun
pastu mlm td anak i yg bongsu tu lak demam
org kate sekang ni wabak virus berjangkit

mlm td mase i call hubby kesayangan i bg tau anak i yg bongsu tu demam
hubby i ckp die lak rase nk demam tp die dh telan ar panadol
dhlah ari ni die ade game kat jln klang lama
(hai abg camne nak g game tu klu dh x larat) wat org risau jerk

i pon last week mc 2 hr
migrain i dtg kembali
yelah mane taknye dengan hubby i xde kat sni
dgn i yg x brape ok lagi nie
klu i kelam kabut wat keje asthma i pon dtg la
herm mmg dugaan bulan nie
Ya Allah Kau berikanl…

Tukar?

Sian kwn2 i kan semua kate i dh tukar
actually tak la actually...
i sekarang dipinjamkan ke Jab Imegresen coz terlibat dengan ...


mesti ade yg x tau kan prog ni tuk ape mai sini i nak habaq mai tujuan die naaa Prog ini adalah satu proses menjadikan Pekerja Asing Tanpa Izin (PATI) pekerja sah dan memenuhi keperluan sektor-sektor
paham x...ha klau x clear lagi i jelaskan bg clearrrr kit kat u ols k
Program Penyelesaian Menyeluruh PATI (Program 6P)

1.  Menerusi program ini, PATI akan digesa untuk tampil membuat pendaftaran di mana-mana lokasi pendaftaran yang telah ditetapkan Kerajaan, dan seterusnya menyerahkan data maklumat peribadi mereka bagi dipertimbangkan untuk proses pemutihan (ditukar status menjadi pekerja sah). Bagaimanapun, tawaran untuk tampil bagi proses pendaftaran ini hanya akan dilaksanakan dalam tempoh terhad selama dua minggu, sebelum setiap maklumat diproses serta dipertimbangkan untuk tujuan kelulusan pemutihan. Selain itu, Program 6P ini juga pada masa sama menja…

Klu Aliff dah pegang remote

Salam u ols
Saje je i bg u ols tengok cartoon2 ni
sbb
...
..
...
bile dah Alif ade kat umah die akan menggunakan kuasanya
tuk menonton semua cartoon yg ade di channel 611 - 616

mama n abah nk tengok filem ke drama ke
mlm kit laaa
jenuh beb
tp kitorang ajar gak lah die
bg tau kat hero kitorang tu mlm2 no more cartoon
takat ni boleh lah kit2
paham gak la die























* biaselerkan mane ade anak tu tau la

esp klu boboy...xpelah sementara nk besa kan

kadang2 tu gado gak ngan mama

(aperaaa mama ni kan)






Usia 100 tahun sertai Marathon?

Ini ada sikit Info tentang pokcik yg sgt bertenaga , Fauja Singh...u ols kenal tak????i pon x kenal...haha!

FAUJA SINGH mengejutkan dunia dengan menyertai larian maraton ketika usianya mencecah 100 tahun. Pelari Britain itu menamatkan maraton Toronto Waterfront di Kanada sejauh 41.9 kilometer dalam masa lapan jam, 25 minit dan 16 saat baru-baru ini.

Bagaimanakah pencapaian melangkaui usia itu dapat dilakukan? Padahal kebanyakan daripada kita akan bersyukur sekali gus terkejut kerana masih terus bernafas pada usia satu abad. Menyertai larian maraton pada usia sebegini ibarat nukilan novel sains fiksyen.

Namun, realitinya, Singh masih dapat mengatasi lima peserta lain yang lebih muda untuk menamatkan larian di tempat ke-3,850.

Dia meletakkan kejayaannya kepada amalan tidak merokok atau minum arak, berfikiran positif dan makan kari halia.

Namun, jika hanya semua itu yang diperlukan, jalan-jalan raya akan dipenuhi pelari berusia seabad manakala setiap rumah orang tua memiliki pasukan atletnya …

28.5 >>3 yrs

Tanggal 28.5.2011 yg lalu i buat makan2 sempena Bithday Alif yg ke3 thn
dan mane2 ahli kuage i yg sambut sebelum tu...
Bonda i bulan 2 dan Adek i bulan 4
tp dah Adek kesayangan i tu ade hal keje lak time tu so die terkeluar dr senarai la
yelah mcm x syiokkk la die xde kan...next year lak ye dek
jd i wat tuk Bonda i yg tercinta n Hero kesayangan i yg sulung tu je la



lupe i nk ckp...u ols cakes tu disponsor oleh i ok
w/pon x sehebat mereka yg expert tu tp boleh kan
utk santapan bersama keluarge
br nak blaja2...amacam ok dak cakes deco homemade i tue
tuk Alif i wat Choc Cake n tuk Bonda i wat Cheese Cake
klu u ols nk tau Cheese Cake tu 1st time i wat tau
ne penah wat pon b4 nie..
tp alhamdulillah menjadiii!
x tpu ok coz ade yg memuji...kire menjadi la tu kannn kan




Majlis ni dibuat secara kecil2an jer
dihadiri oleh family terdekat je pon
jgn kecik ati yer kawan2ku...nnt akan dijemput lain kali
sesi dimulakan dengan Bacaan Doa yang dibacekan oeh Ayahanda ku tercinta

malu2 lak Alif nie




kemudian sesi potong…

Syawal 2011 @ Hubby HomeTown

Salam Lebaran u ols!wakaka...walau pon dh berkurun berlalu...
pedulik hape klu korang kate lambt ke x i tempek pic Raye 2011 tahun ni...
nak wat camne i xde mase tuk berblog...
ni i tgh ade mase so ape lagi kan baik i gunekan nye sebaik mungkin...

This year turn i balik raye dkt hometown hubby i
yelah kan last year i pantang mase raye kat umah mak i
n kebetulan mmg kene ngan turn raye pon
so raye thn ni i balik agak lame gak la kat kg hubby i...motip je i cite kan!haha..
k lah sini i tempekkan pic yg ado tuk santapan mata u ols



Dimulakan dgn Family Potrait...Cyg sgt2 U Ols!
I n Hubby...Luv U Abg!

Ini Adek Ipar i n her Hubby >> Yap


Then salam2 bersama my MIL with kakak ipar i yg sulong >>Kak Esah


abg ipar i yg kedua >> Abg Tridi


kakak ipar i yg ketiga >> Kak Midah




cube teka sape nie...die ialah En Abg i ler >> nak yg ke7


i ler tue.. erm pelukan erat dr my MIL...tu tandanye ...hehhee


adik ipar i >> Adek Nora yg comei


hubby Adek Nora


cucu opah tu >> Gjoe


me…