Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Michelle Phan

sape ek die nie...?

klu u ols nak tau die ialah Michelle Phan

* who creates video makeup tutorials

w/pon x make up die nye face very the natural beauty okeh

korg tngklah tu...natural kan

n i tau pon die ni pandai make up mase i jengah2 blog member n youtubekat youtube tu ko leh tngk tutorial make up diemmg pandai ar minah nie ... x perlu org make up die okeh (tang tu ko dh jimat kan)mcm2 cara make up die leh tunjuk n so easy to learn it okeh!


mata pon die pandai...ko nak wat mata ko bulat ke sepet ke semua die leh tunjuk i tngk tutorial die ya ampun! easy sgt nak follow cara die make up n i suke la die coz die x kedekut ilmu nak show experience die dlm bermake up2 nie



tngk lah aksi nye...semua lawa2 kan comei n cute ... smooky eyes... cam vampire pon ade x tau nak explained camne lagi i pasal die nie u ols tngk je la care die make up kat youtube tu search je name die n ko akan tengok berlambak tutorial make up nye dlm tu...daaaa!

Korang penah makan tak?

kesahnye mase i lik dr Kg la nie (cuti CNY)
balik ikut jln lame coz tau dah klu lik ikut h/way sure2 la jammed!
tu pon i amik inisiatif lik awal pon hampir jammed tau even ko ikut jln lame
lagipun xla ngantok sgt klu lalu kat ctu
ko leh ler tengok Kg org...xdolah hutan sokmo cam ko lalu kat h/way kan
on the way lik bile dh sampai area Kuala Selangor
tepi2 jln korg akan nmpk ade gerai kecik2 d ctu...
i pon cuci mata ler tngk dorg jual ape..
tngk punye tngk ade 1 gerai jual cam mknan laut
ok lagi terus lagi depan ade lagi jual mknan itu...
jln depan lagi tngk org dok ramai kerumun gerai2 yg jual mknan itu
i ngan hubby i cam rase x puas ati
teros hubby i nk tengok (i pon same ler)
sampai salah satu gerai kat ctu tanye pakcik tue
ape nama mknan itu...pakcik tu jwb ni ler 'mentarang' oooo mentarang namenye...sedapkah?
pakcik tu kate sedap...terus die suggest masak itu masak ini
eh eh pakcik nie cam suh org beli jer
hubby i pon tanye nak x...pd i x kesah klu nk try
die pon terus amik 2…

Meh cni abang dodoi

kisahnye mase lik kg CNY br nie...peristiwa berlaku @ umah my SIL @ taiping, peraktgh2 mama nak tdokan dek mirol...abg alif dtg terus pegang buai...'bia ayip doi adek mama...leh x?''hurm...nah pegang buai nie , buai elok2 k'u ols tengokler abg alif kite nie dodoi adek mirol nye...ha sblom ayip hayun lg jauh baik mama sambgkan dodoi adek ye syg....berpinor (kate org perak - berpinar) mata adek kan...fenin pala die ayip dodoi cam gtu..klu rajin2 sgt abg alif nie...mama layan kan jer...

Nak try masuk contest!

hai semua!
masuk2 je blog terus entry contest kan...x tahannn...hehe!
saje suke2 nie i pon mane penah masok contest2 nie...never okeh!

tngk blog member tibe2 nmpk contest yg cool nie...cam nak try jerk
ne la tau rejeki kan

contest nye diberi nama contest pic hitam putih paling cool okeh...



mau join?
syarat2 nye lagu nie ↓

1.korang kena jadi follower blog ni dlu → http://sitifatimahhh91.blogspot.com - done

2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni - done

3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? *pastikan ayat itu simple k!* - done

♥ ayat i : kalau saya menang , saya nak masuk akaun hero2 saya yg comei tue ♥

4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dorang nak join ! - done

http://ordinary-ameh.blogspot.com/
http://shalizah.blogspot.com/
http://zanmyly.blogspot.com/
http://cap_min.blogspot.com/
http://boynzgirl.blogspot.com/


5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011


dan i pertaruhkan pic comei n c…