Nuffnang

Nuff >> Klik Jgn x Klik

~~ SamPuL ~~

kat cnie aku nak show kat korg nielah sampul duit raye yg aku dpt thn nie...
bnyk koleksi aku nie...haaaa...tp rasenye ade balance lg tue....
saje nak entry blog nie...penuhkan ruang...kikikikih!

~~ sLAmAt Ari rAYe ~~


Pixel Code Graphics

d kesempatan ini aku nak mintak ampun maaf dr korang ...

kawan2 ku...@ sesiape yg mengenali diri ini klu ade aku wat salah kat korang...

maaf zahir n batin k...0-0 tau!hehe!pade yg nak blk kg tue elok2 n berhati2 dlm perjalanan... (cewah cam dlm radio laks!wakakaka!)

semoge raye thn nie membawa 1000 erti buat kite semua umatNya...i'allah...

...SELAMAT ARI RAYE IDULFITRI...

...DARI AS + HALIM + ALIF SEKELUARGE...

~~ dH dPt..~~

yei yei ...!alif dh dpt topi n kopiah baru mama... heheh! hmm...pas aku berbuke pose kat soho bangi tue aku singgah jap kat billion bangi...sajer jer...etculi nak sevey topi alif ...peh tu dpt...yg kopiah tue laks hubby aku nmpk ade org jual ...peh tue die panggil aku...inatkan ape...
ghupenye nak tunjuk kopiah tue...comei laks aku nengok...ape lagi kuar dompet, kuar duit...li ler tewos...sampei jer umah alif tewos menggayakannye...suke tul die dpt kopiah tue...mama harap alif mnjd muslim yg sejati n soleh...i'allah...

~~ BuKa PoSE d...~~



ni lah die tempat kitorg berbuke pose smlm ^ wed 250908 ^ kat bangi...not bad ar tmpt die...blk keje, mandie, siap2 ...siapkan alif semue...terus g...coz lmbt kang takde parking lak kan...ramai gaks ar g sane ...tp x smpat nak amik pic yg dtg tue...meh la aku bg tau yg hadir mlm tue...geng2 opis aku ler...

(kaum2 bapa slps selesai mkn...aktviti biaser...)
+ salam n ain + farid n tie +
+ cikgue n wife n their son (sowi x ingt name...) +
+ hafiz n sue n iskandar + nizam n arejan n aqil + azrol n irnie n afiqah + me n hubby n alif +



menu nyer... nasi putih, telur dadar, tomyam, kailan ikan masin n ikan siakap masak kicap kot.... sedap gaks...mmm si alif ni lak sampai2 jer...die pandang keliling... aku risau gak time tue kot die ngamuk coz die dah 'cebik' bibir dah...(eee anak mama nie..) lame gak tau die wat camtu...cam nak nangis jer...tau je lah si alif nie klu dh nangis seantero dunie dengo...sblm terjadi aku pujuk baikkkkkkkk punye...at last berjaye gak...tp ade le rengek2 kit...ala biasele kan ..bebudak nak biasekan diri ngan satu2 tempat tue...


bile time berbuke ...hubby aku pegang...dlm 10 mnt jer...peh tue dah 'hek..hek hek..'... apelagie lapo ler tue...dpt jer susu...tros tdo...alif...alif...masham tul muke anak aku nie...
tp x lame pun die tdo....sbbnye ramai yg ngaco nye suruh bngun ...
yelah msing2 nak pegang...nasib baik x nangis...dah bangun tue cerie laks die...siap bercerite lagie..ntah ape yg d ngadu nye..k lah lotih jari den nak taip lagie...layan je la pic yg sempt d snap!nie...zasssssss..

~~ iNiLAh K.L ~~

salam ramadhan...nie nak cite kit...ari tue ari ape ek...jap nak ingt......................
ha ari ahad br nie...21.09.08...aku ntah tercamne nak g kl laks...adek aku ler nie...die dah p ari sabtu tue...
kate nye best giler shopping kat kl...aku ngan hubby aku pung teruje ler denga...sebenaknye kitorg mmg mls nak p...tp apekan daye akibat keterujaan tngk adek aku li brg...aku pun terpengaruh gak...hubby aku pun ajak g...
so lagi keterujaan lak aku kan...lg pun aku tak drive...coz dah ade suami kan...klu x thn2 lepas nie aku ler drive g kl...la nie dh lain kan...hik hik!so kitorang pun berangkat la ahad tue ke kl...adek aku pung ikut skali coz ade brg lagi nak li...hemm...raye sakan adek aku tueh!...



sampai je kl....masya allah....punye ler ramai umat manusia...parking pun susah...dah bape kali aku naik aji
(x paham ke...ape la korg nieee!)...aku dah tawaf bnyk kali dah kat ctu cr parking makn mse gak tue tau...
ade paring $3.50...$6....$7 hinggit pun hade tau...!terok tul dorang ni....mahal giler...!dah la minyak naik~parking pun naik~....x adil sungguh!last2 kitorg amik parking yg $5 hinggit nyer....perghhhhhhhhh! punyelah jauh bejln....tp gagah kan gak w/pun kaki nie berat nak melangkah....janji sampai dah kl...so ape lagie...destinasi dh smpai...mule lah operasi melabor duit kat bank2 tepi jln tue...mcm2 li...li tuk diri sndiri...
tuk mak ...tuk abah...n alif nye tarak sbbbb alif nye dah selesai li awal2 lagie...tgh2 menyopping tue...hujan ler plakkk...tunggu sat, br ler balik ke parking n teruskan perjalanan pulang ke umah laks...letih mmg ler x hingat nyer...tp alhamdulillah semua keperluan dah ade...ok haa!adiossss~~

~~ 1 KemaJuAn... ~~

haaa....mama alif dah pandai meniarap nieee...


heheh!cepat tul anak aku niarap...
yelah kan mane taknye...asal letak kat bwh jerk terus alif memusing kan bdnnye ...sedaye upaye tau die berusaha .....finally...taraaa!baguslah ...nnt belaj ke depan lak ye sayang....
yg syoknye...korang nak tau...bile dah niarap tue....ade jer yg membebel nye...kekadang 'ratib' la....
nyanyi la...(ye ke nyanyi tue dek!) hikhikhik...ha tu x tau la p.k ape lak tue...alif...alif..


klu dh 'meratib' tue dah nyanyi tue ape lagie mau tido ler....tu tande tu...die dh bg signal...klu lambt dpt signal...ngamuk ler member...tulah bebudak kan...1 lagie klu korng pasan alif nie suke gelak...ikut sapa la nie...tp xpe...cerie cam tue...klah layan pic nie...







~~ koRAng tAu x? ~~

nie nak habaq mai....
satu pg aku dok kat balkoni umah aku ngan alif....pastu tgh syok layan alif...tetibe 'shurrrrrrr...'
sekumpulan burung merpati mendarat kat bawah (atas tanah yer!)...aku pun ape lagie snap la...tp kan memule aku dok cnie dulu x sangke laks ade haiwan kat putrajaya nie...bukan ape kat cnie kan susah nak tengok haiwan...org yg bela2 haiwan pun tarak...takleh sebenarmnye...
aku nye kucing pun terpakse d hantar ke markas mereka...hukhukhuk!sedih wooo!tp nak wat camne kan...relakan la..."kau pergi juaaaaa..."(ceh nyanyi laks!)
betul aku ckp susah nak tengok haiwan kat cnie...dulu burung merpati nie sikit jer....la la nie brtambah laks....
yelah kan maybe nak bertuka angin kot dorg nie...tp kan jinak tul dorg nie tau...cute lak tue...

~~ kENaLi diRimU ~~

'korang...kene x ngan karakter korg...klu kene ianya hanya kebetulan....
so renung2 kan...cermin2 kan diri anda...
SePTeMbEr
Sangat bersopan santun & bertolak ansur
Sangat cermat, teliti & teratur
Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik
Pendiam tapi pandai bercakap
Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati
Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur
Kerja yang dilakukan sangat sempurna
Sangat sensitif yang tidak diketahui
Orang yang banyak berfikir
Daya pentaakulan yang baik
Otak bijak & mudah belajar
Suka mencari maklumat
Kawal diri dari terlalu mengkritik
Pandai mendorong diri sendiri
Mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia
Suka sukan, hiburan & melancong
Kurang menunjukkan perasaannya
Terluka hatinya sangat lama disimpan
Terlalu memilih pasangan
Sukakan benda yang luas
Bersistematik

~~ RamADhan aL-MubARak ~~



salam semua....
dah terlewat agaknye nak wish ...tp aku nak wish gaks...selamat nyambut bulan pose ...moge2 bulan ramadhan kali ini membawa seribu erti dan bermakne dlm diri kite...dan d penuhi dengan amal ibadat yg khusyuk...
dan renung-renungkan...:


Ambillah waktu untuk berfikir, itulah sumber kekuatan
Ambillah waktu untuk berdoa, itulah sumber ketenangan
Ambillah waktu untuk belajar, itulah sumber kebijaksanaan
Ambillah waktu untuk mendekatiNya, itulah sumber kekuatan jiwa
dan
rebutlah
Ramadhan selagi diberi peluang kerana ianya mungkin
Ramadhan yang terakhir untuk dinikmati

~~ wRk 3o35 ~~



n inilah hasilnye...sesudah n sebelum...ok x?

ari tue aku temn hubby aku g make-up kete...kat serdang..lame gak oooo nak tunggu...kire gundah gulana gak la...tp nak wat camne kan perintah hubby...cewahhh!...nasib baik ade tempat dok...xdola den ponat diri ...nielah pekerja2 yg d bayr gaji tok mengmake-upkan keta aku...




`` iNiLA meJA ku ``



inila mejaku..isnin sampei jumaat...cni ler aku wat keje kat opish..mkn cni...cume '...zzzzz' je tak tau (yolah tue!)...kui kui kui!saje xde keje time tue, aku ape lagi snap ler meja aku n ie..nnt leh tngk lik bile 2ka opish lain...hehe!amacam kemas x meja aku...biaseler cam tuan die ..camne tuan die jage...lalalalal!jgn ade yg jeles yerk...

...caYE dAH xDE rAMbuT maMa...

lamenye aku tak berblog!hheeheh bz ar kit keje bnyk...cewah!ni aku update pic alif b4 n after cukur rambut...yg bestnye mase cukor tue...alif dok diam...tapi mulut tu x stop dr nguap...aiyak!anak mama nie tak ckp tdo kerrr...x pun die syok kot...org pegang kepala die...



tengok tu bukan main suke die...nak g jenjalan la katekan...topi tue tuk mengcoverkan kebotakkan die...tp bape minit je tahan topi tu pun...pastu tanggal coz panas...haha!

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la...