Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014
Hai assalammualai'kum w.b.t.

CPN almost 31 weeks today...wah!how time flies~

ok sini CPN nak sharing sikit la bg mommy2 yg preggy kat luar tue... sharing is caring isn't? ☺


KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM 

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. …

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bah…

Moh kita aja depa solat

As salam....CPN nak share sedikit info tentang nak teach anak2 kita solat...
sgt berguna moga kita semua dapat mempraktikkannya okey!

Sharing is Caring ♥

Tips mengajar anak solat Usaha mengajar anak-anak solat merupakan satu usaha yang berpanjangan dan memerlukan komitmen yang tinggi dari ibu bapa. Ibu bapa perlulah sentiasa bersabar dan terus bersungguh-sungguh sehingga solat menjadi darah daging anak-anak. Usaha ini mestilah dimulakan sejak anak-anak masih kecil bak kata pepatah, lenturlah buluh dari rebungnya. 

Anggaplah solat ini satu perkara yang tidak kurang pentingnya berbanding pencapaian-pencapaian lain di dalam hidup anak-anak. Kita mengimpikan anak-anak yang soleh yang bakal mendoakan kita setelah kita meninggal dunia nanti. Jika mereka tidak solat, bilakah masanya mereka akan mendoakan kita.

Di sini dikongsikan tips-tips mengajar anak-anak solat, moga bermanfaat!

Berdoa
Sesungguhnya doa itu senjata orang-orang mukmin, maka untuk mendapat anak yang sentiasa melaksanakan solat ,…

Boy or Gegel?

Almost 28 weeks!wah cepat nye mase kan...tup2 2014 dah...takut pon ade eppy pon ade
Untill now dah 2x scan...gov n private
n Doc bg tau bende yg sama...tp x nak mengharap sgt
berdoa je lah kepadaNya agar mama ni dapat geng :)


nak share kit tanda2 hamil jantina bayi... ehsan , c &p dr blog http://izninakatsu.blogspot.com/ sgt menarik info mommy tomei ni
TANDA HAMIL BAYI LELAKI: • anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung. • degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit • anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh • perut anda kelihatan bulat sempurna • bahagian aerola (daerah hitam di sekitar puting) akan menjadi lebih gelap • bentuk perut condong ke arah bawah • sukakan makanan yang masam dan masin • suka makan daging dan keju • tapak kaki selalu berasa sejuk • tangan selalu kekeringan • suka menghadapkan wajah ke utara semasa tidur • bukan hanya anda, tetapi suami juga bertambah berat badannya. • anda keli…

Gudbye 2013 Hi 2014 ~ Assalammua'laikum w.b.t

Welcome 2014!
I know its tooo late tooo wish...
but hopefully this year akan memberi lebih makna dalam kehidupan kita dan diberkati olehNya ♥


Waktu  terus berlalu
Lembaran demi lembaran telah dilalui
Coretan demi coretan telah memenuhi
Kadang tak berarti
Kadang tanpa makna
Atau hanya sedikit makna
Semoga tahun ini setiap lembaran memberi makna
Setiap lembaran bermanfaat

Selamat Tahun Baru 2013

Semoga Lebih Sukses!


Let sun bring u hope
Let stars bring your rightness
Let love bring your happiness
Let my message bring your dream come true

Happy New Year 2014

Wish U All The Best ♥