Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

Dtinggalkan???

dia : nnt abg ade PSKK lagi sblm tue kene g kusus fitness dulu yunk...
ak : ala ye ke...(dgn nada yg agk kurenggg kit) bile..baper h/b...lame ke...
(bnyk tul persoalan ak kan)
dia : dlm 2 minggu ar....pg leh abg anta tp time lik tu ar...x leh...
ak : (waaaaaaa! dlm ati) erm....xpela...yunk terpaks bwk keta ar nmpknye....
insyaallah xde ape2...

hemmmm korang tetibe jer kali ni entry aku teros berdialog kan kan kan...

klu korang nak tau hubby ak kene g Kusus for her PSKK kali nie...nak wat camne kan...

redha je ar....caiyokkk yunk! bersukan untuk negara....!pergh !sokongan dr isterimu nie...;)

hubby ak biase ar wakil for badminton...die p kusus dr 2-18hb Jul nie...2hb tu pendftaran...

sape2 yg dok jauh tue dorang akan stay kat Asrama INSPEN...ha hubby ak kusus kat ctu

ar...sape2 yg x tau...full name die Institut Penilaian Negara...ni under JPPH ...

tp hubby ak x tido ctu...cume kalo ade program yg perlukan bangun d awal pg sgt br die tito

sane...so kami d tinggalkan wat sementara waktu...x best ar d…

Hitam tak?

Kali ni ak nakshare ngan korg pasal penjagaan diri...cewahhh!mama nieda ckp pasal pejagaan diri tue....!hikhikhik!(gelak gatai!) pasal nak hilangkan hitam celah paha korang...korang nye camne...klu xde okla tue...syukurrrrr.....pada yg ado sila bace nie kot2 la berguneeee......huhuhu!

Tips hilangkan hitam dicelah peha

Sebenarnya masalah hitam dicelah paha sering terjadi terutama bagi mereka yang baru saja lepas bersalin. Dah tu susah nak hilang pulak tu. Memang tak best betul rasanya.
He..he… sebenarnya caranya amat mudah sekali. Jika anda juga menghadapi masalah yang sama, mungkin tips ni boleh membantu anda.
Caranya ialah dengan menyapu losyen bayi (tak kisahlah losyen brand apa pun) di bahagian yang mengalami masalah hitam dengan kerap. Seeloknya losyen disapu setiap kali selepas mandi sebab lepas mandi kulit masih lembut. Jadi cepat lah sikit losyen nak menyerap. Amalkan menyapu losyen ini setiap hari. Insya allah lepas beberapa minggu anda akan mula nampak hasilnya.

Bagi langkah pence…

Makan makan....YUMMY!

on Friday br nie 02 July 2010 bhgn ak ade wat mesy bahagian...ak x yah susah2 tempah makanan n x bwk pon mkanan (x sempat ok)...dorang wat potluck...+ penyampaian adiah tuk yg sambut besday dr Jan until Jun...bnyk gak makanan ari tu...yg penting ak nye fav food adoooo...yakni Fruits Cocktail...mmg sedap makan ngan susu tue....k lah layan je pic yg x seberapo nk ade nie....



see i m very the appy coz fav food ak ade...
we re the sweet preggy mummy...yeahhh!

En Ribuan menyampaikan adiah pd besday person


mereka yg x sabo nak makn...mane taknye pas tu nak kejo g solat Jummat g




finally i dpt wat gak

huhu!at last dpt gaks ak wat scannie...klu u ols perasan la...ak penah kate yg ak nak wat scan 3D dr cahaya mata ku yg sulung lagie....tp x berkesempatan ...haaaa sekang seeeee dpt gaks ak luangkan mase tuk ak wat scan nie...ak wat scan nie bukan pe u ols...bak kate Dr. tue scan 3D nie sebenarnye tuk nak tau kedudukan baby dlm kandungan...n nurut katenye lg baby ak nampak nye ok n xde ape2 lg la perkara yg d luar jangkaan wat mase nie...hope everything ok la kan....n of course la jantinanya pun nak tau kan....haaa pasal sex nye tungguuuuuuu i tell u ols k...!ak nk tengok either true or not scan yg d lakukan olh Dr tue...memule tue susah gak nk tengok face die coz tgn die block....setelah percubaan demi percubaan dibuat n Dr tue usik kit bhgn pewot ak...terus die bergerak n alihkan tgn die....(terkezut kot baby ak tue...) ak wat scan nie at KMC (Kajang Medical Centre)...ctu2 ler tempat yg cheap kit dr klinik lain....(jimat okehhhh!) so puas ati ak tercapai gak akhirnye....