Nuffnang

Nuff >> Klik Jgn x Klik

Dtinggalkan???

dia : nnt abg ade PSKK lagi sblm tue kene g kusus fitness dulu yunk...
ak : ala ye ke...(dgn nada yg agk kurenggg kit) bile..baper h/b...lame ke...
(bnyk tul persoalan ak kan)
dia : dlm 2 minggu ar....pg leh abg anta tp time lik tu ar...x leh...
ak : (waaaaaaa! dlm ati) erm....xpela...yunk terpaks bwk keta ar nmpknye....
insyaallah xde ape2...

hemmmm korang tetibe jer kali ni entry aku teros berdialog kan kan kan...

klu korang nak tau hubby ak kene g Kusus for her PSKK kali nie...nak wat camne kan...

redha je ar....caiyokkk yunk! bersukan untuk negara....!pergh !sokongan dr isterimu nie...;)

hubby ak biase ar wakil for badminton...die p kusus dr 2-18hb Jul nie...2hb tu pendftaran...

sape2 yg dok jauh tue dorang akan stay kat Asrama INSPEN...ha hubby ak kusus kat ctu

ar...sape2 yg x tau...full name die Institut Penilaian Negara...ni under JPPH ...

tp hubby ak x tido ctu...cume kalo ade program yg perlukan bangun d awal pg sgt br die tito

sane...so kami d tinggalkan wat sementara waktu...x best ar d saat2 aku mcm nie...

tp terpakse akur....seb baek parents ak ade cnie...so x la rase kesunyian sgt....

tp nk layan karenah hero ak tu ler..

waduhhh! mama pon terbabit same kalo die nak main ape2...layan jerk....

td klu korang pasan ak ade kate 'i/allah xde ape2' kan kan....

ak ckp camtu sbb nye ak ni ade prob kaki...xdeler besau sgt cume kaki ak ni mudah sgt

'kramed' (x tau tul x ejaan nye tu) alah yg salah urat tue...ha tu la....

ak takot pepagi kaki akni wat hal....buat nye tgh ak bwk keta die wat hal....ha camne x ke melilau

ko nk mintak tlg org....sbb penah jd camtu...tu yg ak takot....tambah2 aku tgh sarat 7 bln nie....tp

tu lah tawakal tu alallah...insyaallah everything gonna be ok....

so alif jgn nakal2 sgt ek...abh lmbt lik...

denga ckp mama ek....



Hitam tak?

Kali ni ak nakshare ngan korg pasal penjagaan diri...cewahhh!mama nieda ckp pasal pejagaan diri tue....!hikhikhik!(gelak gatai!) pasal nak hilangkan hitam celah paha korang...korang nye camne...klu xde okla tue...syukurrrrr.....pada yg ado sila bace nie kot2 la berguneeee......huhuhu!

Tips hilangkan hitam dicelah peha

Sebenarnya masalah hitam dicelah paha sering terjadi terutama bagi mereka yang baru saja lepas bersalin. Dah tu susah nak hilang pulak tu. Memang tak best betul rasanya.
He..he… sebenarnya caranya amat mudah sekali. Jika anda juga menghadapi masalah yang sama, mungkin tips ni boleh membantu anda.
Caranya ialah dengan menyapu losyen bayi (tak kisahlah losyen brand apa pun) di bahagian yang mengalami masalah hitam dengan kerap. Seeloknya losyen disapu setiap kali selepas mandi sebab lepas mandi kulit masih lembut. Jadi cepat lah sikit losyen nak menyerap. Amalkan menyapu losyen ini setiap hari. Insya allah lepas beberapa minggu anda akan mula nampak hasilnya.

Bagi langkah pencegahan pula, cara ini sesuai dilakukan sewaktu anda sedang hamil.
Cara-caranya :
1. Sapu scrub di celah peha setiap kali anda mandi. Apa-apa scrub pun boleh… Kalau nak cari yang murah kat Mydin ada jual scrub susu (milk scrub). Harga bawah RM5.00 je.
2. Selepas mandi pula, sapu losyen di celah paha.
3. Kalau ada bahagian badan anda yang lain yang turut mengalami masalah hitam ni, anda boleh buat cara yang sama juga.

Bagi mereka yang dah bersalin, cara diatas juga masih boleh digunakan.
Mudah saja kan? Cuma kena rajin sikitlah. Kalau diri sendiri tak jaga badan, siapa lagi nak tolong jagakan. Ye tak…? (Sila patuhi nasihatku ini) ;)

Makan makan....YUMMY!

on Friday br nie 02 July 2010 bhgn ak ade wat mesy bahagian...ak x yah susah2 tempah makanan n x bwk pon mkanan (x sempat ok)...dorang wat potluck...+ penyampaian adiah tuk yg sambut besday dr Jan until Jun...bnyk gak makanan ari tu...yg penting ak nye fav food adoooo...yakni Fruits Cocktail...mmg sedap makan ngan susu tue....k lah layan je pic yg x seberapo nk ade nie....



see i m very the appy coz fav food ak ade...

we re the sweet preggy mummy...yeahhh!

En Ribuan menyampaikan adiah pd besday person


mereka yg x sabo nak makn...mane taknye pas tu nak kejo g solat Jummat g




finally i dpt wat gak

huhu!at last dpt gaks ak wat scannie...klu u ols perasan la...ak penah kate yg ak nak wat scan 3D dr cahaya mata ku yg sulung lagie....tp x berkesempatan ...haaaa sekang seeeee dpt gaks ak luangkan mase tuk ak wat scan nie...ak wat scan nie bukan pe u ols...bak kate Dr. tue scan 3D nie sebenarnye tuk nak tau kedudukan baby dlm kandungan...n nurut katenye lg baby ak nampak nye ok n xde ape2 lg la perkara yg d luar jangkaan wat mase nie...hope everything ok la kan....n of course la jantinanya pun nak tau kan....haaa pasal sex nye tungguuuuuuu i tell u ols k...!ak nk tengok either true or not scan yg d lakukan olh Dr tue...memule tue susah gak nk tengok face die coz tgn die block....setelah percubaan demi percubaan dibuat n Dr tue usik kit bhgn pewot ak...terus die bergerak n alihkan tgn die....(terkezut kot baby ak tue...) ak wat scan nie at KMC (Kajang Medical Centre)...ctu2 ler tempat yg cheap kit dr klinik lain....(jimat okehhhh!) so puas ati ak tercapai gak akhirnye....

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la...