Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

Salam Lebaran dr tite

ai auntie2...tite alif putera mama yg culung (pergh ayat cam ade yg lain jer).... thn ni kitorg 1 pemily raye kat ayer tuning... coz turn abah lak... tp mama n abah tawak tite d dendalan umah tokteh, toklang, onyang su, onyang chik n ramai lg ar...belah opah belah tokyah belah opah mah pon ade...conok tite...tp tite kene bergantung kat abah n mama coz tite tak leh dalan agi...hehe! hot jerk mama n abah...alah nnt lame2 dalan ar tite kan tawan2... maybe tite ni dayat tot... tema tami tayun ni purple...mase memule tue plan abah nak atai maroonn api adaknye kaler purple tu agi menerajukan abah tu yg abh amik purple gak tue..tp tulah shayang de kan tite x leh dalan aju agi... klu dh leh dalan..mesti tomei tan..heheh ankat akul lak ...
ni lak abah n mama tite..antik kan...entem kan.. sweet ar dorang nie..hehhe...lalalalala... tite nak bg tau lagi nie ntah camne kan..tite tuke lak kueh tradisional nie... opah suap tite lemang tite matan suap ketupat tite matan suap baulu tite matan suap kueh baka/ba…

Salam I'dulfitri

Salam I'dulfitri wat semua ade tue... sorylah yerk ak x nyompek2 nak hapdet blogku ini... i'allah pas2 nie layerk... die kesempatan ni ak nk bg pantun raye kat korg but b4 that... ak nk mintak ampun maap la klu ade salah dn silap ak mase berkwn ngan korg... same2ler kite ampon mengampon... sedangkan Nabi amponkan umatnye...perghh! hope this raye korg nikmati ngan penoh kesyukuran... kebahagian...keriangan...kegembiraan... nnnnnnn jgn lupe org yg dlm kesusahan gak tau... doakan mereka agar dpt menyambut aidilfitri dgn gembira.. pada yg blk kg tue..cek2 ler umah tue pastikan berkunci... gas d tutup..lampu d tutup...kain d basuh...hahaha! semoga selamat sampai ke destinasi yg dtuju k... Malam-malam lihat lampu jalan Tengok-tengok hantu raya Hati-hati diatas jalan Supaya selamat pulang beraya Kuih makmur kuih tat Mari makan sama ketupat Bukan je Selamat Hari Raya tp Hari Raya yang selamat Itu yang perlu kita ingat
Make ikke cicoh budu Jange lupo tamboh satar? Kelik rayo toksir laju Nanti rayo dale sepita
M…