Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

back 2 school n wedding sella

salam...entry nie like back 2 school la...hahah!

well sella sory ak x dpt dtg ur wedding coz ade hal la beb... n ko nye kad smpai lmbt...heheh!(alasan...huh!)serious la wei... anyway congrats 4 ur wedding...finally kawen gak ko ek....alhamdulillah... hope your life more happier than b4...murah rezeki n kekal 4 eva n eva...amin.. its good ur idea wat reunion sekali kan...blh la kumpul balik.... cam assembly laks...haha!asal la ak x pk kan mase wedding ak dlu... but if nak wat pon...ak dh lost contact ngan u ols beb!
cume ade certain jer yg keep in touch tu pun jarang... a few months nie jer br jumpe korg tu pon after ak join facebook korg... of course la gempakz bile jumpe lik kan...cam kembali ke alam persekolahan jer... sekang ni pon yg slalu ak jumpe roslinawaty @ olynn...hahahah! tu pon dlm TV...kuang kuang kuang!x kan korg x kenai... ala die dah jd artist sekang tue...ak 1 class ngan die pon mase form 1..klu x silap 1H...
peh tue she changed school isn't?which school ak x tau ar...

k cont l…

surah al fatihah

Dr. Fatma Al -Zahra ni kan bile ceramah ak suke dengar...sonok bile die sampaikan...

Here some petua dan tips daripada Dr.Fatma berkenaan Surah Al-Fatihah..

1. To make someone (YOUR Husband, your children) think of you all the time :
*Read the Al-Fatihah 14 times before going to sleep. *utk memohon supaya Allah
mencukupkan rezeki kita,bacalah surah al-fatihah 28 kali selepas masuk waktu isyak..

2. For terminal diseases:
*Read the Al-Fatihah 41 times and blow it in the water. Drink and take a bath with that water.

3. For the mentally ill: * Read the Al-Fatihah 7 times while rubbing the person's head once in the
morning and once at night, everyday without fail.

4. When in extreme pain: *Read the Al-Fatihah 3 times and blow it in a glass of water and drink
it.Then, read the Al-Fatihah while rubbing the area that is in pain.

5. For babies who cry at night or at any time: *Read the Al-Fatihah 7 times while rubbing the
baby's head.

6. For injury : ex: Cut, Bee sting, Bl…

ngerinye

For information lg, bagi yang belum membaca.

Never use HP ketika masih disambung ke aliran elektrik!!

HARAP DIBACA, MUDAH2AN ANDA TIDAK MELAKUKAN HAL YANG SERUPA!!
1. Don't charge your cellular the whole night and put it close to your
ear when you are charging it..

2. Never answer the phone when it is charged....

Few days ago, there was a guy who is charging his cellular at his house.

At the same time, there is a phone call and he answered the phone
without unplug the electricity,

A few second later the electricity shocked him unexpectedly and that
young guy was thrown to the floor hardly.

The parents came to the room and found out that he was collapse. His
heart beat was so weak and his fingers were burned.

They took him to the close hospital, unfortunately he passed away as
soon as he arrived at the hospital.





p/s : ngeri tul...beringatla korg..never n never used HP when its charged..!

sememangnye kite semakin alpa

salam...info nie utk diri ak n korg2 semua la...sgt bergune...n very interesting...
same2 la kite manfaatkannye...

Seksaan Bagi Orang Yang Tak Mahu Solat

RASULULLAH SAW bersabda yang bermaksud: “Sesiapa meninggalkan solat dengan
sengaja, maka sesungguhnya dia kafir yang nyata.”

Berdasarkan hadis ini, sebahagian ulama berfatwa tidak wajib
menyembahyangkan jenazah seseorang yang meninggal dan mengaku Islam, tetapi
tidak pernah mengerjakan solat. Malah, ada yang mengatakan haram
menyembahyangkan individu berkenaan.

Seksaan dan azab bagi orang yang lalai serta meninggalkan solat seperti
sabda Rasulullah SAW: “Siapa meringan dan melalaikan solat lima waktu yang
difardukan ke atasnya, akan menerima seksaan atau azab Allah dengan 15 azab”

Enam daripada seksaan itu diterima di dunia, tiga ketika hampir ajalnya,
tiga ketika berada di dalam kubur dan tiga lagi ketika berjumpa Allah pada
hari kiamat.

Sahabat bertanya: “Ya Rasulullah, apakah seksaan ketika di dunia?”

Jawab Baginda:

i) Hilang berkat umurnya (hidup…

puting

' Just 4 ur information ....' Puting kosong ini menjadi pilihan ibu dan bapa untuk menenangkan anak yang sedang menangis. Bayi yang sedang menangis akan segera berhenti menangis sekiranya diberikan puting kosong ini kerana "sucking reflex" atau "rooting reflex" iaitu refleks bayi yang semulajadinya ingin menghisap susu. Ada kajian juga menunjukkan bahawa SIDS atau Sindrom Kematian Bayi Mengejut dapat dielakkan apabila bayi diberi puting kosong ini kerana bayi yang tidur dengan puting kosong ini tidak boleh tidur terlalu lena kerana dihalang oleh refleks menghisap susu itu tadi. Ini menghalang daripada bayi berhenti bernafas seperti yang berlaku pada penghidap SIDS.

Ada juga pakar berpendapat, adalah lebih baik apabila bayi menghisap puting kosong daripada ibu jari mereka sendiri kerana habit menghisap ibu jari lebih susah dibuang daripada puting kosong.

Tetapi puting kosong ini sepatutnya diberhentikan apabila bayi sudah semakin besar. Ada yang berpendapat 6…

cam bertahun

hmmm lame nau ak x apdet blog...
apesal ek...
ak pon x tau...
mmg cam xde mood kot...
ngan alif x sehat...
keje pon agak mmbuat mate ku berpinar...
'kueng...kueng...kueng...'
ni br nk kumpul story board ceh cam pengantin laks...
yg lepas2 nye story...
korg tunggu je la yerk...
lalallaalalala....aribaaaaa!