Nuffnang

Nuff >> Klik Jgn x Klik

...eppy New Year 1430H...

sempena tahun baru nie alif'family nak ucapkan
Selamat Menyambut Tahun 2009 n 1430H...
semoga tahun yg br nie mendatangkan kebahagian yg lebih...
semoga dimurahkan rezeki...
tahun br bg aku adalah pada 1 Muharram 1430H
n bukannye 01 Jan 2009 yg sering diagung2kan...
mmg ar 01 Jan setiap tahun adalah thn baru..
tp sebagai umat Islam bg aku sepatutnye thn br adalah pada
Awal Muharram yg seringkali kite lupe...
aku berazam ingin memperbaharui diri ni dan i'allah akan lebih kpd kebaikan yg sepatutnye
diamalkan yg selama ni kte semua including me sering abaikan dan alpa...
kudoakan semoga ape yg dicitakan tercapai tok korg semua n diri aku...
...Wassalam...

...4 my son...

jum 19.12 me n hubby decide li walker tok my son si alif tue..
dah lame nak li...tp x tercapai lagie...
n atas advise member2 aku...aku nekad nak li gaks pas dpt gaji...
kan ape takot lupe...
pilih punye pilih last2 mate nie ternmpk 1 walker nie...
simple, nice n colour die aku suke ala brown n grey gtu..
of course ler Sweet Cheery same as stroller alif the blue one...
walker nie 2 in 1...klo x mau die bergerak ke sane cni...
just lipat die nye kaki...
alif suke nau..dibelek2 mende2 yg ade atas walker tue..
tambh laks ade music...kat bwh nie proses pemasangan...
n reaksi alif...



1st must read the instruction ok..

proses pembikinan walker o hubby ku...

camni ler ghupenye klu dilipat kaki walker tue...

tengok alif nie ghalit tngok abah nye pasang walker tue...
n the last one aksi alif kat atas walker...sonok tul die...


n mama li kan lagi alif bj ade la dlm 3 pasang...
mama tengok cam comeiii jer...
ape lagi...amik teros ar...
simple...cute...












...yummie 2...



taraaaa!
yes lastly dpt gaks aku fav food nie...
i like! niler fav food aku yg ke2...
Prospereties Beger (belasah jerk)...
aku suke sgt tp very expensive ok...
x ler slalu kuar pun die akn kuar mase Chinese New Year only!
teringt dolu2 time keje ngan McD...
best tau coz enjoy ngan krew n manager die..
tp tengk gak tmpat kot kene yg garang hmmm...
tp aku dolu keje kat Pandan Indah...
mmg nasib badn ar...
sonok keje ctu...alah memule dolu pas abis sek...
kire nk cr experience la konon...
mencabar coz berdepan ngan customer tueee.
tau je la dorg ni bnyk karenah...
k lah dah ke zaman dolu laks aku story...
entry nie just nak bg tau yg fav food aku yg ke2 dah termakbul...
la ni tungguuuu yg ke3 laks ek...







...yummie 1...



gaji...gaji...dah masuk gaji ape lg kan sndiri mau ingt ar..
acare beratur beramai2 kat mesin rimau tue...
including me n my hubby...
nmpknye 2 minggu nie akan penoh ler sampai x muat parking...
kat mane2 shopping complex of course rmi yg mnyopping..
especially gov staff..
lunch td pas kuar duit w/pun x mau terpakse gak ar...
aku n hubby decide nak p lunch teros..
tap tup tap tup kaki melangkah..
kitorang nampk ler cafe nie...
RED ONION CAFE...
small cafe but nice ar...
ape lagi dok tewos order..
n mate nie nmpk ler menu Chicken Chop terpampang kat kedai tue..
so ape lagi tewos order..ntahla tetibe lak teringin nk mkn..
saje gatai kot...hubby aku order Nasi Ayam...
die klu nk mkn bia kenyang2 katenye...
ayat perli aku ler tu...hehe..
tp kan korg ade 2 lg aku teringin nak mkn...
mknan tue ade tp ikut musim n xde kat cnie..
nak tau ape...tungguuuu...


niler tempat nye merah kan

sirap ais

nasi ayam for my hubby

chicken chop for me





...cian anak mama...


mlm smlm aku bwk alif p klinik...
cian alif...tgn nye bengkak...
x tau kene gigit ape...
takot gaks klu menatang bahaye...
so mama n abah decide nk bwk p chek dr....
mase nie aku kat umah mak aku kat balakong...
kitorg p klinik yg dekat je ar...
Klinik Selva...Dr. die ok...
sesambil suruh tngk tgn alif tue..
mama suruh dr check kan kahak, demam...
resultnye kahak dlm badan alif ok...
bkn tahap yg m'bahayekan n its normal...
bengkak tgn nye dr kate kesan gigitan..
tp bukn menatang yg bahaye sgt....
n demam xde...alhamdulillah...
hopefully anak mama sihat hendaknye...
dr. bg ubat air 2 btl..ubat gatal n alergik...
n krim sapu..ni some pic yg smpat aku snap...


dlm klinik

kaunter ubat n bilik dr.

alif sampai ternganga 'd mnkah aku'

tengok alif sampai x mau pandang camera dok ralit pandang dlm klinik tue.

nile ghupenye tgn alif yg bengkak

alif dgn relaxnye d check-up dr.

cian anak mama baik je pas blk klnik






...mkn2...



lunch hour td Bhgn Khidmat Pengurusan a.k.a BKP opis aku adekn jamuan...
sempena sambutan hari lahir peg n kakitangan opis kitorg...
yg diraikan En Alfizan TPB(U), Cik Noridah PP(U)K
n Noradzlin PT(U)K1 (tp x dtg aweks nie ari ni)...
menunye ade lah kit...tp kenyang gak la...
k layan pic nie yg sempat aku snap...
tue smua snap dr tmpat aku stand...hehe!


PBU BKP kitorng..En Boniface Anak Edwin Manung berucap
bacaan doa olh Mat (yg pakai sweater tue)

peg yg hadir

x sempat nak snap smua...(mane yg sempat k)

terclose lak muke oja nie...jgn marah yer..

view atas meja hidangan

menu utama >> mee kari

cup cakes yg d sponsor olh Cik Afizah (yg dh d kebas)

close up sweet kan...

last but not least...choc cakes (my fav)







...hai! leh kenal...


taraa!amacam ok x alif pakai spek nie..

haha!booolatttt mama nengok alif nie...

nie kes mamanye xde keje ler nie...

sesambil panaskan enjin keta...

alif dok main stereng...

peh tue abahnye amik pakai kan spek kat die...

tgnnye ligat nak bukak 'menatang ape lah kat mata aku nie...gelap pandangan aku'...

sory yer alif mama pakse pakai...mama ngan abahmue nie xdo koje...hehe!



...korban merpati...

'aku terperangkap'

haaaa org wat korban lembu kitorg korban merpati kui kui kui!
bile ek...ha ahad lepas 14.12 tgh aku dok sebok kat dapo...
suddenly hubby aku muncul ngan matenye melilau mncari sesuatu...
aku tanye nak wat pe..
sambil angkat kening yg x berape nak angkat die kate 'adeler...
nasi smlm ade lg x'...aku ckp la ade x buang lg nak wat pe...
hubby aku sengeh jer n dgn ligatnye die teros mnjlnkan
projek nye yg aku pun x dpt nk teka...
x pueh ati nye pasal aku teros ke depan n......
ler...!korg tau nak wat pe...
nak pasang perangkap nak jerat burong merpati...
katenye nak wat sop...hemm...ingtkan ape ler dgn bakul, tali, beras...
ghupenyer nak tangkap burong...
tp kan sedap tau...mane yg lom rase tue aku bg tau nie cam rase burong puyuh la...
mane yg x penah mkn burong puyoh tu x tau aku nk ckp ape lagie...
tp try ar...hubby aku last mnt x jd nak wat sop coz sikit...
klu x bnyk dah dpt tp terlepas...
resultnye nak wat goreng jer ltk kicap, cili sos, bwg n cili..its simple..

...boleh ke tue...

alif n little duck




boleh ke anak mama nie dudok...

mama tngk cam senget jer...tp ok ler...hehe...

ekculi tgh aku kemas2 bilik 3 kat umah suddenly terpndang present

yg anak buah aku a.k.a ila n usop bg...baby seat...

bby seat tue ingt x nk bwk kuar lg tp tngk alif cam leh dok jer...

aku pun try ar n now u seeeee...

cam tu ler keadaan nye bile ank mama ni sit atas tue...

okla nmpk...tp mama sendal bantal takot alif x dpt imbang...

ekculi alif lom pandai dudok lg...br nak angkat dada...

memandangkan bdn nye strong so nmpk cam leh dudok ar...

so alif nnt mama suap alif dok atas bby seat tue ek...

x yah mama pegang dah...lalalala...

..transformer..

tadaaa!niler transformer tue...
haha!ekculi nie traktor pakteh aku kt kg...
aku x tau nak ckp mcm ne penggunaannye...
tp yg aku tau ni ler die kenderaan yg pakteh aku gune tok projek kelapa sawit nyer...

...jalan2 release tension...



kitorg balik Putrajaya on wed coz soknye i'm working!wow!
ingt nak samb lg memandangkn cuti tinggal nyawa2 ikan jerk...ku lupekan saje niat itu!haha..makcik n ateh aku bg tau mase bbq day ajak g telok senangin (1st time aku donga ekculi)aku kate tgnk dlu...selang beberapa mnt hubby aku kate on...
die habaq mai klu nak tido ok gaks tp aku ler camne kan...
die sengih jerk (amboi mentang2 cuti bnyk..ala lebih berape hari jer dr aku)...
aku ckp ar next time ler amik cuti lame kit br best..die pun kate ok...
so sblm kitorg patah balik kat bt 8 aku bwk mak aku g taiping jap...(ade ler)..
mak aku n abah ekculi follow aku tido umah my MIL...
so dah settle pasai mak aku...aku pun p la bt 8 kitorang mmet kat umah ateh...
gerak same2...aku sampai jerk dorg tgh packing brg..pakcik+makcik+ateh+paksu aku
sebok dok agihkan brg nk letak dlm bonet...aku tolon ler ape yg blh...alif ni laks ramai tol mak sedare die dok layan so relax kit aku...hehe!

tgh dok bersiap nak packing brg sesambil tue ..

tokyah yg penin2 lalat n opah yg steady

abah aku nie jgn cite la...die klu dok bwk jenjalan jejauh nie..
almaklumlah fenin la fenin...nasib baik ade obat...abah mmg prepare jerk obat dlm beg die...
mak aku ok...opah yg steady...x jauh pun tempat tue...dok dlm sebok layan alif n borak2...
tup2 dh sampai...tp nk cr challet tue yg fenin...berpusing gaks la...
coz kat ctu mmg bnyk challet..klu hangpa nak book baik awai2...
tp walk in pun leh n nasib2 la klu dok kat blkg...makcik aku dah tempah awai...
so senang kit tp tulah family aku n family paksu x tido...
kitorg sampai2 jerk teros cr tempat rehat ...bentang tiko...kuar kan makanan.. dannnnnnnnnnnnn mkn!masing2 dah lapo...bebudak laks sebok nk mndi...
memule x bg gak coz dh ptg tue...tp kedegilan dan kerengekkan manje masing2 dpt memujuki hati parents dorg...tercapai gak la niat depa...not bad la tempat die...
challet yg makcik aku tempah tue rm100 jer of course la tuk 1 nite jer..
view lak scantik ...tul2 ngadap air telok tue...(pelik je bunyi)...tp semuanye ok lah...

thats it telok senangin..lapa2 mkn dulu

kes layannn!
-- layan game n layan alif n layan lepak --

dek eyza bwk alif p mana la...happy nye anak mama!

siput yg berjaya d kidnapped dek afiq n habib
n dek yah yg dh puas panaskan bdn kat telok


mak aku biasakla ngan cucu kesygngnye tue...
alif nie klu tgnk tempat lain kit takot nangis laks...
abah aku dpt gaks menenangkan pala nye ngan kerenah anak buah n cucunye.....
kirenye masing2 dpt merehatkn minda la...k lah penat ar taip layan je lah pic nie..

.. say cheese! ..


selamat ari raye haji...from alif family...
xdak pic kat umah pun ...sempat snap dlm kete jerk...
tu pun x nmpk muke hero mama nie...hemmm...tema cokelat gaks...
cume tudung ku berlainan amacam?ok x aku pakai camni..

:BBQ :



isnin raye...selasa mlm tue beside abah aku wat bbq..
te'kong nye hubby aku n pakcik aku..kui kui kui!berasap ler dorg...
saje nak mkn ramai2...lg pun ramai balik raye haji ni...
aku mls nak taip bnyk...layan k...

pe2 hal bakaq dulu

soton + potatoes + ikan + chicken

ni yg aku mkn (actually kongc ngn hubby)

aktiviti mkn beramai2














Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la...