Skip to main content

: on the way :



hang pa tau dak...on the way aku balik kg ari tue...
aku ingt jln xde la jammed...ghupe2nye mak ai cam raya pose...
sampai kat sg besi jammed...peh tue ok kit...
pas je bernam jaya mai ai bnyknye keta...
jammed berlarutan sampai ke destinasi aku..
yelah maybe ade yg nk abis cuti tahun kot...
balik gak ler aidiladha nie kan...
n others tue ade yg nak bwk anak jenjalan...
maklumlah end of the year br ade free time...
aku b'tolak pg sabtu...
plan nak gerak jum mlm tp dh masing2 tired pas keje kan..
resultnye next morning lah..
we'll btolak kol 11.30 am peh tue mak ajak g chemor..
nak ziarah opah sedare aku...katenye die nk tgk alif...
sian kat die la kan..die dah la uzur...tak leh nak jln jauh...
so aku la kene p sane..sampai ipoh korg tau koi bape...
kol 3 pm ko!ha klu dak aku dh sampai lagi awai n kol 3 tue dah nak
sampai kg dah...tp dah jammed melande situasi aku...sampai la lambt...
dah borak2 ngan opah...kitorg gerak blik...
teruskan destinasi yg lom sampai...
hujan lak time tue tp xla lebat sgt...
tp kitorg teruskn jgk...
n sampai kg kol 6pm ha dah sampai kelantan dah tau aku ni klu ikit pantai timo...
aku anto mak n abah dlu kat umah ateh aku kat bt8...
kitorg minum2 kit n dok kejap br ler teruskan lagi perjalanan yg berape mnt lg
ke ayer kuning laks...
dlm keta on the way nak lik kg si hero aku nie ade je keletahnye...
suke nau gomol opahnye a.k.a. mak aku...
aku yg dok x wat pe snap ler pic die...

nie ler view yg sempat aku snap ke'jammed'man kat atas jln raye tue
tokyah + opah + abah + mama + alif

Comments

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Thai!sepai...sepai!

ok entry ni dedicated by me specially 4 u c kina!ur bos ...very sporting bos ...i like!

c kina ni dlu bos kat unit CPN but jodoh x lame kat unit kami ....wpon CPN bukan bawah die tp as a team unit die sgt2 sporting n memahami okeh....senang berurusan...always happy!smiley person...
x lokek!(hahahah harus okey) kire semua senang la ngan die...tp tula semua keseronokan akan berakhir dengan kehilangan kan...kene hadapi la :(

wpon jauh nun kat bwh tu..die tetap blanje kitorg as a x stafff...katenye we ols ni best....sonok ngan kitorg ni klu bekerja ..katenyeee!(harap betulla la c kina oiii dlm hati kamo)

ni la sedikit peristiwa yg berlaku masa die blanje kitorg kat aroi thai cyberjaya nie!...slalu nengok org post pasai kedai mkn ni...ha ape lagi terus we ols suggest kat die tempat nie!nak mangkuk bertingkek sgt kan...!

tertunai jua la wpon last mnt!thax c kina sayang..xoxo!







ha amik ko mangkuk bertingkek!ni br fasa 1...haahaha
CPN cite kat abg! die pon ade niat rupenye...so weekends next…

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪