Skip to main content

...korban merpati...

'aku terperangkap'

haaaa org wat korban lembu kitorg korban merpati kui kui kui!
bile ek...ha ahad lepas 14.12 tgh aku dok sebok kat dapo...
suddenly hubby aku muncul ngan matenye melilau mncari sesuatu...
aku tanye nak wat pe..
sambil angkat kening yg x berape nak angkat die kate 'adeler...
nasi smlm ade lg x'...aku ckp la ade x buang lg nak wat pe...
hubby aku sengeh jer n dgn ligatnye die teros mnjlnkan
projek nye yg aku pun x dpt nk teka...
x pueh ati nye pasal aku teros ke depan n......
ler...!korg tau nak wat pe...
nak pasang perangkap nak jerat burong merpati...
katenye nak wat sop...hemm...ingtkan ape ler dgn bakul, tali, beras...
ghupenyer nak tangkap burong...
tp kan sedap tau...mane yg lom rase tue aku bg tau nie cam rase burong puyuh la...
mane yg x penah mkn burong puyoh tu x tau aku nk ckp ape lagie...
tp try ar...hubby aku last mnt x jd nak wat sop coz sikit...
klu x bnyk dah dpt tp terlepas...
resultnye nak wat goreng jer ltk kicap, cili sos, bwg n cili..its simple..

Comments

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

...mkn2...

lunch hour td Bhgn Khidmat Pengurusan a.k.a BKP opis aku adekn jamuan... sempena sambutan hari lahir peg n kakitangan opis kitorg... yg diraikan En Alfizan TPB(U), Cik Noridah PP(U)K n Noradzlin PT(U)K1 (tp x dtg aweks nie ari ni)... menunye ade lah kit...tp kenyang gak la... k layan pic nie yg sempat aku snap... tue smua snap dr tmpat aku stand...hehe!

PBU BKP kitorng..En Boniface Anak Edwin Manung berucap
bacaan doa olh Mat (yg pakai sweater tue)

peg yg hadir

x sempat nak snap smua...(mane yg sempat k)

terclose lak muke oja nie...jgn marah yer..

view atas meja hidangan

menu utama >> mee kari

cup cakes yg d sponsor olh Cik Afizah (yg dh d kebas)

close up sweet kan...

last but not least...choc cakes (my fav)







Thai!sepai...sepai!

ok entry ni dedicated by me specially 4 u c kina!ur bos ...very sporting bos ...i like!

c kina ni dlu bos kat unit CPN but jodoh x lame kat unit kami ....wpon CPN bukan bawah die tp as a team unit die sgt2 sporting n memahami okeh....senang berurusan...always happy!smiley person...
x lokek!(hahahah harus okey) kire semua senang la ngan die...tp tula semua keseronokan akan berakhir dengan kehilangan kan...kene hadapi la :(

wpon jauh nun kat bwh tu..die tetap blanje kitorg as a x stafff...katenye we ols ni best....sonok ngan kitorg ni klu bekerja ..katenyeee!(harap betulla la c kina oiii dlm hati kamo)

ni la sedikit peristiwa yg berlaku masa die blanje kitorg kat aroi thai cyberjaya nie!...slalu nengok org post pasai kedai mkn ni...ha ape lagi terus we ols suggest kat die tempat nie!nak mangkuk bertingkek sgt kan...!

tertunai jua la wpon last mnt!thax c kina sayang..xoxo!







ha amik ko mangkuk bertingkek!ni br fasa 1...haahaha
CPN cite kat abg! die pon ade niat rupenye...so weekends next…