Skip to main content

...jalan2 release tension...



kitorg balik Putrajaya on wed coz soknye i'm working!wow!
ingt nak samb lg memandangkn cuti tinggal nyawa2 ikan jerk...ku lupekan saje niat itu!haha..makcik n ateh aku bg tau mase bbq day ajak g telok senangin (1st time aku donga ekculi)aku kate tgnk dlu...selang beberapa mnt hubby aku kate on...
die habaq mai klu nak tido ok gaks tp aku ler camne kan...
die sengih jerk (amboi mentang2 cuti bnyk..ala lebih berape hari jer dr aku)...
aku ckp ar next time ler amik cuti lame kit br best..die pun kate ok...
so sblm kitorg patah balik kat bt 8 aku bwk mak aku g taiping jap...(ade ler)..
mak aku n abah ekculi follow aku tido umah my MIL...
so dah settle pasai mak aku...aku pun p la bt 8 kitorang mmet kat umah ateh...
gerak same2...aku sampai jerk dorg tgh packing brg..pakcik+makcik+ateh+paksu aku
sebok dok agihkan brg nk letak dlm bonet...aku tolon ler ape yg blh...alif ni laks ramai tol mak sedare die dok layan so relax kit aku...hehe!

tgh dok bersiap nak packing brg sesambil tue ..

tokyah yg penin2 lalat n opah yg steady

abah aku nie jgn cite la...die klu dok bwk jenjalan jejauh nie..
almaklumlah fenin la fenin...nasib baik ade obat...abah mmg prepare jerk obat dlm beg die...
mak aku ok...opah yg steady...x jauh pun tempat tue...dok dlm sebok layan alif n borak2...
tup2 dh sampai...tp nk cr challet tue yg fenin...berpusing gaks la...
coz kat ctu mmg bnyk challet..klu hangpa nak book baik awai2...
tp walk in pun leh n nasib2 la klu dok kat blkg...makcik aku dah tempah awai...
so senang kit tp tulah family aku n family paksu x tido...
kitorg sampai2 jerk teros cr tempat rehat ...bentang tiko...kuar kan makanan.. dannnnnnnnnnnnn mkn!masing2 dah lapo...bebudak laks sebok nk mndi...
memule x bg gak coz dh ptg tue...tp kedegilan dan kerengekkan manje masing2 dpt memujuki hati parents dorg...tercapai gak la niat depa...not bad la tempat die...
challet yg makcik aku tempah tue rm100 jer of course la tuk 1 nite jer..
view lak scantik ...tul2 ngadap air telok tue...(pelik je bunyi)...tp semuanye ok lah...

thats it telok senangin..lapa2 mkn dulu

kes layannn!
-- layan game n layan alif n layan lepak --

dek eyza bwk alif p mana la...happy nye anak mama!

siput yg berjaya d kidnapped dek afiq n habib
n dek yah yg dh puas panaskan bdn kat telok


mak aku biasakla ngan cucu kesygngnye tue...
alif nie klu tgnk tempat lain kit takot nangis laks...
abah aku dpt gaks menenangkan pala nye ngan kerenah anak buah n cucunye.....
kirenye masing2 dpt merehatkn minda la...k lah penat ar taip layan je lah pic nie..

Comments

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪



Thai!sepai...sepai!

ok entry ni dedicated by me specially 4 u c kina!ur bos ...very sporting bos ...i like!

c kina ni dlu bos kat unit CPN but jodoh x lame kat unit kami ....wpon CPN bukan bawah die tp as a team unit die sgt2 sporting n memahami okeh....senang berurusan...always happy!smiley person...
x lokek!(hahahah harus okey) kire semua senang la ngan die...tp tula semua keseronokan akan berakhir dengan kehilangan kan...kene hadapi la :(

wpon jauh nun kat bwh tu..die tetap blanje kitorg as a x stafff...katenye we ols ni best....sonok ngan kitorg ni klu bekerja ..katenyeee!(harap betulla la c kina oiii dlm hati kamo)

ni la sedikit peristiwa yg berlaku masa die blanje kitorg kat aroi thai cyberjaya nie!...slalu nengok org post pasai kedai mkn ni...ha ape lagi terus we ols suggest kat die tempat nie!nak mangkuk bertingkek sgt kan...!

tertunai jua la wpon last mnt!thax c kina sayang..xoxo!







ha amik ko mangkuk bertingkek!ni br fasa 1...haahaha
CPN cite kat abg! die pon ade niat rupenye...so weekends next…