Nuffnang

Nuff >> Klik Jgn x Klik

True @ Not

Hehehe.... have fun reading!

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan?

Sebelum Tido
6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!

Pakai Toilet
6 minggu: tak apa, u dulu aje lah, i tak buru2 .
6 bulan: masih lama tak nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi gunung ledang sana!!

Balas SMS
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma, i beli murtabak kesukaan u..
6 bulan: trafik jam ah
6 tahun: k..

Dating process
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje
6 minggu: Honey, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun)
6 minggu : Sayang, i harap u menyukai cincin yang i beli
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon
6 minggu: Baby, ada yang ingin bbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AH!!!

Masakan
6 minggu: Wah, tak sangka i, rasa makanan ini begitu lazaattt...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH? LAUK INI LAGI?

Memaafkan

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi eh
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

Baju baru
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Australia atau ke tempat yg u nak honey?
6 bulan: Ke Orchard aje eh..senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH EH? BUANG DUIT JE!

TV
6 minggu: Baby, apa yg kita nak tonton malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE

subjektif maaa....
bohong kalau kata asyik dialog 6 minggu je n langsung tarak dialog 6 tahun tu cuma sendiri mau ingat laaaa nak guna 6 minggu ke, 6 bulan ke 6 tahun tak gitu "abg bucukkkk" ....
hehehehhee!


p/s : pasti ade kan camni...nilai sendiri ehhh!


nilah Akibatnye

x denga ckp mama...ni ler jdnye...

riso mama alif jd cmnie..luke sane sini

u ols nak tau ape..?


pic nie jd mase pas mandi...opah nye nak lap bdn die...die dok main2...
x pakai baju lg tu...terloncat sane sini...opah dh kate kan 'dok diam alif jgn lompat2'

ha buat gak...kaki tu dok jengkett jer ape lg tersilap langkah..

gedebuk!

gigi tu tersembam kat lantai keneler bibir tu...mane tak darah cenggitu...alif alif...

yang nie lak jd mase tgh tido...dok tido baek punye pastu terjage....x pasal2 nangis...
alif bangun dgn keadaan yg mamai tu ler...nak dok atas sofa kunun nk tengok cartoon
(kitorang mlm tu tido reramai kat hall tu) jln puye jln ...tgh mamai kan...
buk!
terlanggar bucu sofa tue...ape lg luke ler...
1st mmg x nmpk la alif luke pas kene tu die nangis kejap then die baring...
opah mah die yg perasn ade darah kat pillow...
opah mah nye bukak lampu tengok mmg darah...
tengok lik kat mulut die sahla darah kat bibir tu...
peh tu opah mah die basuh le darah yg lekat kat pipi alif tu...
tu ler dok nangis2...kan dah kene...
x tau la mama...alif alif...


ni ler klu dh buas tu x serik2....luke sane sini....calar sane sini dh anak mama nie...

cepatnye


wow!dh 1month anak mama

mmg mase tu x tunggu kite kan

cam dah nak dekat jer mase nak g keje (adoiyaiii)

12.10.2010 dh sebulan anak mama nie

semoga kau membesar dgn cepat

semoga kau menjadi insan yg berguna kelak

semoga kau tidak lupe pada yg membesarkanmu dn keluargamu

semoga kau menjadi anak yg baik

mama n abah sentiasa doakan yg terbaik buatmu juga abangmu

wahai Muhammad Amirul Syafiq



Da Bertambah

ape yg bertambah???

wang bertambah ke...??

oooo klu wang saku ku bertambah alangkah syiokkkknyyyeeee!
tp x bertambah pon ...syukur ke hadrat Ilahi ape yg ade...
cume gunekan sebaik mungkin...i'allah akan bertambah klu rejeki nye ade...

ape la merepek ni norkkk!

ala mama saje nak post entry ni coz mama rase entry bermakna...

yee FAMILY kami dah bertambah...dulunye ber3...sekang ber4!

alhamdulillah semoga dgn kehadiran putera mama yg ke2 ni lebih bermakna dalam keluarga kita n semoga bertambah kasih sayang yg ade...aminnnn...



Kenape Yer



ni nak story pasal anak mama yg sorang nie
alif ler sape lagi...adek nye kecik lg x pandai wat pe pon g
alif ni ragamnye... perangainye sekang manjadi2
mama ni risau pon ade geram pon ade alif oiii
time baik ....baik sgt la pulok
time nak wat perangai tu ade jer bende yg diplan dlm kepala die tu
n bende2 tu die wat nak bg org marah kat die la
bile x kene muleler memberontak
pastu dah start nak tunjuk perangai ler tue
kekadang mama gerammmm sgt ngan perangai alif nie
dah la mama masih musim berkain batik n berstoking lg
mase2 cam gini mama x leh terlampau emosi sgt
nanti lain lak jdnye alif oiii
tp klu dah melebihi batas mama yg wat perangai lak
klu mama dh cenggitu....abah pon susah nak tenteramkan balik n
alamatnye penyakit mama pon dtg
mama pelik la mane la alif dpt perangai terok camtue
opah yg selalu jd mangse...boleh lak mlm2 tu tgh2 pg tue nak tengok cartoon
bile terjage dr tido...peh tu bukan nye nak g tengok sendiri
kekadang kat depan tu ade abah ade atok...ni nk tarik opah gak
sian opah dah la penat layan alif siang2...mlm opah nak berehat la
tp dh alif tarik2 tgn opah camne le opah nak berehat...
klu x turut kehendaknya mule ler menjerit2 tgh2 mlm tue...
nangis2....guling2...eeee terok sungguh...
nape ler anak mama camni...
opah tu pk cucu jer...n mama pk anak ler turutkan gak
tp alif jgn ler melampau...
bile dipkir2 betula lah kot kate org tua2...
'budak klu nak dpt adek ke dah ade adek ke perangai die lain mcm'
maybe itu yg melanda anak mama sekang nie...
mama sentiasa berdoa agar alif cam dulu balik...denga kate...
klu wat perangai pon xdeler terok sgt...
kesian kat mama n opah ye sayang....
jgn ler wat ragam yg bg org marah kat alif..tolong ye sayang...


p/s: gituler anak2 ni sementara nak besa kan...kene saba bebanyakkk...


Bajet ...oh Bajet


entry lame yer (lame x lame laaa)

ni pasal news on 15 Oct 2010 ari tue ler

alah xkan u ols x tau its about BAJET 2010...

news ni akan dibentangkan oleh PM kite ....

biase ler org gomen bende yg ditunggu ujung2 thn ni pasal ni ler...always okeh!

cam biase aq pon tengok gak wit abah (w/pon abah dh pencen abah pon mau tau jugak)

denga punye denga sampai ler part tuk PENJAWAT AWAM...

setelah dibincang sesame 'mereka'...

keputusan yg keluar...jeng jeng jeng!

1. akan ade peruntukan persekolahan pd Disember 2010 nie sebanyak RM500!

2. cuti bersalin dapat 90 hari (3bln)!

3. PTK dimansuhkan!

SOOOO....thats mean takdo nork BONUS thn ni okehhh!yg 500 tu ler kire bonus...ekekekek!

pandai2ler korg gune...mane yg anak2 sek tu leh gune peruntukan tue..

mane yg takde lg ke lom lagi ke....berjimat cermat lah korg yerkkkk...

gune sebaik mungkin...kire oklah tu kan dr xdpt langsung!

so aq pon GUMBIRA la jugak dengan ini news...(harus gumbira okehhh!)

his new hobby?

ape ek?
sape ek?
my cyunk hubby ler....
mmg die kate nak li mase li present tok alif a.k.a. ayip...
tp x tau bile n senyap camtu jer...
n tup tup mase ma tgh pantang nie pas die lik keje...
bukak je pintu umah....duk dek duk dek...
ingt ape ler bende bising tu...ghupenye mountain bike...
at last li gak die....ingt x jd dh coz senyap jer...


see ayip sempat berposing kt mountain bike abah...

ni ler die yg diidamkan....tercapai akhirnye...

hermmmm + 1 lg activities...
badminton 3 hr seminggu...
ni activity pas keje katenye...
ntahlah kite tngok nnt ....
kate ade club....
joinle bang oi selagi bertenaga....
jgn wat bende x berfaedah udah ler...


rayeku 2010

our family

me wit lil bro

me n luvly hubby

our big family (not so big la)

our family wit my luvly parents

alif wit opah yah n tok yah (seee...alif in gud mood okeh)

o o hes crying!

lil bro with my luvly parents

my luvly parents (cyunk mak n abah)

why alif...?
hi !its raye 2010...time ni sehari sebelom ma msk spital...
so x letop lg pewot tu....masih chubby lg n cute!haha!
xpe nnt amik pic lg skali ngn my 2nd prince okeh abah!bile la ek!
alif ni klu tngk pic die sekejp ok sekejp k.o...
ntah ape yg die nk ntah ...layan je la kan...
sempat ma menjamu juadah raye...hehe!thanx bby..
tp x syok nye ma berpantang mase rayeeee!huwaaaaaa!
XDO MKN SEDAP2
XDO KUEH RAYO201
XLEH JLN2
nk wat camno....pejam mata pekakkan telinge je la....
tp ma leh kumpul RM raye tuk 2 hero mama ni kn cyunk!



welcome cayunk!

on 12.09.10 lahirlah seorang lg puteraku yg ke2...Muhammad Amirul Syafiq nama diberi....tepat jam 07.15.am...secara operated (again)...

actually ma dh dberi peluang tuk bersalin normal but pada masa yg diberikan doc jln x bukak fully n ma dh sakit contruction lame b4 that...so lastly doc decided ceaser....xpelah dh ketentuan Ilahi tuk ma bersalin in that way kan...anyway de most important semuanye selamat....ma n bby selamat...Alhamdulillah...syukran....

bby ma sgt baik korang!sbb pe tau...bby ma bg ma peluang tuk mkn mase raye...sempatla ma menjamah nasi impit , kuah kacang n sayor lodeh yg dibikin oleh opah...yummy!thanx my bby...

Amirul dilahirkan seberat 3.59kg...berat gak tu...maybe in that case gak ma x leh normal kot...maybe la...cam abg die gak la kan...so limit la after this...it is one more chance klu nk bby lg...heheh!hope dpt princess lak next time....Insyaallah...

k lah tu je bite yg nak disampaikan kali nie...layan pic Amirul nie k...






Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la...