Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

PEPERO

Hai semuaaa!
Tau x CPN FOKUS tang mn dlm pic atas tu...
X kan la peket merah tulisan cina tu kan
Of course la idokkk
CPN maksud kan yg coklat tu
PEPERO choc biscuit tu la
Yela ni penangan member2 opis yg br balik dr Langkawi la ni
I pon x tau PEPERO ni tersohor sgt
Bile dorg bg rasa CPN pon jatuh cintan sama
Kate dorg cni tarak jual
Kat langkawi je tp CPN cam penah nampak je area KL
Sampai la br ni jenjalan kat Jusco Balakong nmpk kelibat PEPERO ni
Herm kesimpulannye mmg ade la sini
X yah susah g langkawi sane klu teringin
Rege die pon beza $2 je

Makan2 Friday ♥

@ last taraaaaa....de amor spagheti carbornara dok pk2 x tau nak buat ape  lastly decide try test masak spagheti carbornara ni 1st time tau
spagehti CPN used 1 packet ... direbus sampai lembut jgn lame sgt x behh ;)

this is kuah nye...
nk try ni bhn2 nye...CPN kekadang x ikut sgt pakai hantam saja
alhamdulillah menjadi ...i likeee ♥

1/2 Bungkus Spaghetti (CPN suke San Remo)
1 tin Sos Spaghetti Prego Carbonara Mushroom
1 peket Mushroom Soup/Chicken Soup (i suke Brand Vono)
15 ekor Udang (suke ati nak letak @ x)
2 batang Sosej dipotong nipis
Mushroom Butang dihiris
Bawang Putih dicincang
Bawang Merah dicincang
Garam
Serbuk Blackpepper
1/2 cawan Susu Cream (ni CPN guna Susu Dutch Lady Full Cream)
Sedikit Air
Sedikit Oregano
Sedikit Italian Herbs

tara! nilah hasil kuahnye


anddd siappp!
My De Amor Spagheti Carbornara done!
suke i sbb En. Suami kate sedap
(yelah die mn nk mkn masakan Italy2 ni)
tq dear ♥




B~Daman

dok sebuk le hero2 CPN nak B~Daman nak B~Daman.. ingat toy mende la dorg bg tau ari2 pesan kat mama n abah nak toy tu rupe2nye ini die...


ni le name pengaruh media kartun B~Daman yg selalu dok tayang kat channel 617@637 tu ermmm toy ni klu nak main kene ade guli.. sgt bahaye d ctu bg budak yg kecik2 termasukla adek die tu tp mama n abah bg sorg satu je ..ha pandai2 la korg main harusla kan kite as a parents kene control ape jua jenis toys yg kids kite main klu tak kang mcm2 leh jadi haaaaaa tu abah dh li sorg satu puas ati deme...tdo bwk tdo skali bangun je tanye B~Daman ni asal jgn korg bwk g school udohhhhh...

Lompat Tikam

As salam semua...as we know Jumaat biasa mmg lunch time tu panjang masanya bg staff gomen So kesempatan tu CPN follow member opis g pasar tani yg dah berkurun lama x jejak sana Dulu klu dok presint 2 almost every Friday turun sbb bukan jauh sgt nak menapak...x yah pk parking ke hape ke turun bwh lintas dah sampai... Skang dah bertapa dekat P4 nie herm boleh kire setahun bape kali je Klu dah ke cni CPN cr la kueh yg dh lame x mkn ...sedap tau! ni kueh org pantai timur... Nama die Kuih Lompat Tikam... x tau lah sbb ape dorg panggil cenggitu.. Kueh ni last mkn mase ngandung kan hero CPN yg ke2 tu ...mase tu ade geng same2 kembung...kitorg asal pegi je pasa tani mesti beli kueh ni...die lah yg syorkan...start dr ctu la CPN tau sesedap mn kue lompat tikam ni... Ni ada sikit info pasal kueh ni klu sape yg x tau... Kuih lompat tikam merupakan sejenis kuih tradisional yang popular di Malaysia, terutama di Pantai Timur iaitu di PahangKelantan danTerengganu. Ia diperbuat dari tepung beras dan…

Cough + Flu # Me

Why am I getting lots of coughs and colds now that I'm pregnant?During pregnancy, your immune system changes so that its main purpose is to protect your developing baby. This means that you can be more susceptible to the germs that cause coughs, colds and flu.

How can I protect myself against colds and flu?You can't protect yourself from every cold and flu virus, but you can give your immune system a helping hand by doing the following: 
Eat healthy balanced meals including plenty of fresh fruit, vegetables and wholegrains. A variety of these will give you minerals and antioxidant vitamins, which will help you to fight infections.Drink plenty of fluids such as water, herbal teas or fruit juice to flush out your system and boost your levels of vitamins and minerals. Try to limit how many caffeinated or sugary drinks you have.Rest when you feel you need to, and try to keep stress levels to a minimum.Do some exercise. It can improve your circulation and help you to fight infectio…

6 month Already

Haishhh! cam bersawang je blog nie....cam lame x jenguk jeee.... heheheh of course la kannn ... CPN bukan nye blogger yg tegar cam dorg2 tu...CPN solute la kat dorg yg tegar tu...ade je mase untuk blog2 nie...jelez d ctu tau (i bahasa kan diri ni Cik Puan Nieda lak ye bermula kali ni coz cam mesre jeee...cam mesre jee) 
anyway cume CPN nak habaq mai ja la CPN dah almost 6 month okeyyy (wahhh! sekejap je kan) n sekejap je dah bulan 12...soon will become 2014 lak...lg berdebar diri ni ... harus la berdebar even dah 2 hero CPN lahirkan pon masih takut jugak tau...
heheeh jenguk2 blog terus cite pasal preggy kan...ermmm hantam saja lah!  blog CPN kan ...suke ati la (wahhhhh! gtu!)
Preggy 'mommy to be again' kali ni very2 different la simptom die dr yg lepas... bukanny muntah ke ape ...ade mmg ade tp awal 2 3 bulan pertama ari tu je dah makin banyak bulan ni simptom die.. CPN kerap batuk n penat  penat tu cam berlari 100m (100 je )hahahah walhal jalan x sejauh mn n kerap berjalan …

RAYA KKMM x abis lagie

sory its about raya ...coz ade saki baki pic yg x upload lg semak lak dlm pc i nie (ceh!) mix pic raya @ unit n @ bhgn for information kite duk bhgn prestasi n tatatertib..huhu! k layanz la beberapa snapping dr kami

 preggy mommy tp bj hijau dh selamat dh baby girl tau




artis yg kaliber (sgtttt)


peace yooo!




ni time raye kat unit masing2












Raya KKMM

raya raya raya ... pose sebulan raye pong sebulan la wei...hik hik hik semalam 22/8 (its gaji day) berlangsungnye Sambutan Hari Raya Kementerian Komunikasi n Multimedia majlis nye di Dataran Gemilang Presint 4 Putrajaya


memang mantop la semua juadah ado...ko ado? x termakan semua menu raso eh ramai wei yg datang...dialu2 kan la semua
cam i ni ape makanan yg member i amik semua i rasa sikit2 la maklumlah dlm keadaan cenggini kan....sedia maklum la weii artis ramai ada...ni antara artis yg sempat i snap






yg lain ada  amy search pewwwwiiiitttt! dato' ct jefrydin (artis veteran) kump 14 norman hakim kristal n ramai lagi (dok ingat kawe weiii)
kenyang mak nyahhh! dapat gak merasa durian biji tu (sedap!) i likeeee)

Tu la sebabnya

Assalamualaikum wbt...

Lame sungguh x bersiaran kan
hermmm mn taknye
bz memanjang (xla sgt cam peg tu)
tp tulah hakikatnya u ols...dari Ramadhan 1434H x sempat nak wish pd member semua dlm blog
hingalah ke Raya Day...tp masih smepat kot for Raya nie memandangkan br Syawal yg ke 14 kan
pd semuaSelamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin kiranya ada kekhilafan sama ada yg tersurat or tersirat ngan u ols..

sekang ni klu diizinkanNya i bakal berbadan dua....



2 hero i tu bakal jd abg lagi kelak
alhamdulillah syukur ke hadratNya kerana dikurniakan anugerah yg x ternilai...amin ♥♥♥
Semoga doaku dimakbulkan maklumler i ni ceaser sebelom ni :)

Kali ni preggy beza kit la maybe awal lg x tau la kan
morning sickness pepagi jgn ckp la tp x la heavy sgt kan
But kali ini bile time nak makan cam x saba2
tp abis je mkn bkn nye muntah die dok mual2 main2 kat tekak....haishhh!
nak buat gapo ...adap jolah! bak kato org N9
Ape pon moga dipermudahkan kali ini dan dimakbulkan olehNya ...amin3x!♥♥♥

Bukit Tinggi Part II

samb bersiaran .... ha kat dlm bangunan cantek ni ade cafe n  bangunan2 cantek tu je lah korang walk in lah sepanjang kat dlm tu ari tu ade clown  ingt chinese upenye budak melayu...comei jerk! abg n adek suke le tu tambah2 ade balloonnn lak clown tu bg 



mashammm nye adek




cantek kan



abg ngan pedang ballooonn nye







harus adoooo


okeh selesai bangunan Colmar Tropical tu kami g
Animal Park
Dewasa n Kanak 3thn ke atas : RM3

tp korg kene kuar dlu dr sni...jauh x jauh gak la
lpe nk bg tau klu korg nk jimat shuttle service dsediakan okeh
kami nak abis minyak!huahauhau
xdelah kami sbb nak senang kan bonda i tu sbb mls nak naik shuttle