Nuffnang

Nuff >> Klik Jgn x Klik

adek nak jugak

adek nak makn jugak mama
tepok2 dlu meja tu
itu perkara biase bg mirol...
bolat matanye kan
dh start memegang itu spoon
suke adek mirol kan
kalau bab mkn2 nie
tengokla tue matanye
cam nak ngap jerk itu spoon
no no noooo!
jgn ye dek
gtula anak mama yg sorg nie
berselera je muke tu klu bab mkn
alhamdulillah anak mama tgh nak membesar kan
bile suap je bubur nasi ke nestum ke biskut rendam air ke
nganga je mulut die yg kecik comei tue
tomelllll sungguh!




Saya Kene X-Ray

x ray?sape ye
die ialah alif my son
sbb ape ek
sebabnyeeee alif selalu ngadu sakit pewot

'mama alish kit pewot'atit la mama'
kite ni mak risau la kan
budak2 ckp gtu
dh terlampau kerap sgt i n hubby i decide g KKP



sampai bilik 12 (as usual bilik yg ade Dr ok)
Dr suh kami wat x ray kat alif
(ah sudah!)
bab x ray lak nie...risau gak
jam hampir kol 1 (yelah dorg nk lunch jugak)
hope sempat la...
kami pon g ler bilik xray seperti yg dsuruh

senyum je alif nie
[padahal td nangis dh dlm bilik x ray tue]
tunggu punye tunggu result pon kuar
kami cepat2 g bilik Dr td...
sempat lagi ngerling ke arah jam
(hurm seb baek sempat)
masok2 bilik Dr tue
Dr tengok2 xray tue
pandang kami...
'jgn risau ye xde ape yg bahaye' kata Dr tue
maybe die tengok air muke kami dh lain kot
ye lah mane x risau kan...
anak la katekan
Dr tu kate ade certain2 budak yg penah alami 'berry keras'
atau sembelit ...mereka akan jd trauma tuk nak 'berry lagi'
dan alif penah alaminye klu korg nak tau
n klu terjadi perkara mcm gtu, dorg akan tahan dr nak 'berry'
n usus dorg akan sakit n terkumpul najis2 tu...
n dsebabkan tula dorg akan ngadu sakit pewot


oic sbb tu
lega kit mama n abah
ingt kan ade simtom2 lain
so Dr akan beri ubat cecair tuk lembutkan najis td
tp Dr ingtkn kat kami klu once dh ok die punye 'berry' tue
stop kan ubat tu coz if ko bg gak ubat tu akan terjadilah cirit birit pulak

sekian

Ini Rumah Saya

salam...salam...
bersua kite kembali yer..

wah sudh lame blog ni bersawang!
shuhhh!fuh fuhhh!

as salam...ngehngeh!
entry kali nie nak cite ...cer citer...cer citer....
nak citer pasal alif dtaska...

ohoh! lupe nak bg tau...
alif dh masuk taska
dekat je ngan umah i kat p16 tu
ala mesti u ols penah denga
TASKA PERMATA
kan kan kan ...
alhamdulillah sesangat ...
mama rasa lega
rezeki alif kan syg ♥♥♥

k lah ni entry salah satu aktiviti yg djalankan di taska
dorang akan jalankan aktiviti bersama ibu bapa setiap bulan
n every month akan diberikan tema nye
tema kali ni 'Rumah Saya'
so hubby i volunteer nak wat model umah
hubby i ni mmg kreatif bab2 seni nie..
mule ler amik kotak2 brg kat umah wat model umah

ni ler rupenye model itu
santek kan
bwk je kat taska semua tumpu kat model umah nie
teachers pon sukak!wah vangga!

nengokler tue leka dorg denga citer pasal umah saya
tp bukan nye fokus kat citer pon...
mata tu ok fokus kat model umah tue...
tak saba nak ngecat




yg dtunggu pon dh start
now it turn alif cat
suke nau die n diikuti budak2 lain

ni kes nak cepat siap ler nie...
alif amik tgn die terus 'pap' kat painting colour tue
teros comotttt
biaseler budak kan

seeeee! bebudak ni kan leh tumpu lame kat sesuatu bende...
dh boring
cuci tgn
teros main okehhhh
tinggal ler teacher umi n kwn2 yg rajin tue
skang sesi makan
bace doa dulu ye sayang

lastly before sleep
cerite ceritu dulu
sekian ...i nk balik dh nie...heheh!


Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la...