Skip to main content

~~ aL-faTiHAh...~~

tanggal 01.11.2008 jam 2.50 pg...
d kala aku layan alif nyusu...(mmg time nie die lapo sekang)
hubbyku terime panggilan dr kg (ayer kuning)...
(klu tepon berdering pg tu rase dh x sedap atie dah..)
...'abah dah xde...'cam2 ar ckp adek ipar hubby aku...
ya allah!terkedu aku denga...
aku terus pegang hubby aku n tenang kan die...
aku pun teros nangis denga bite tue...x sangke arwah pegi dgn mengejut...
teros hubby ku call anak buah n abg nye yg dok kat klang n sri kembangan...
kami bergegas siap...n aku pun capai ape yg sempat...
kami gerak ngan 3 buah keta...sampai kg dlm kol 7 lbh...
org dah ramai d perkarangan kwsn umah arwah...
aku teros g umah abg iparku yg berhmpiran...
n sblm tue aku jumpe lu mak mertua aku...cian die aku nengok...
menurut ape yg akak n adek ipar aku ckp...
'mak pengsan 2x kak'....aku faham keadaannye.....
sementara menunggu org surau dtg...aku tdo kan alif...
dlm tghari arwah d mandikan, d kafankan...dan d sembahyangkan d umah arwah...
pas zohor arwah selamat di kebumikan d kg tu jugak...
arwah mmg baik...aku bersyukur krn sempat mengenal arwah w/pun x lame...
Al-Fatihah kepada arwah abah mertua ku...Radzi bin Dullah..
' Sesungguhnya daripada Dia kite datang dan kepada Dia kite kembali...'

Comments

  1. al fatihah...

    senang jerr arwah meninggal kan...
    takziah dari aku n family..

    masa ko g penang tu xder ke tanda2 dia nak meninggal as?

    ReplyDelete
  2. alfatihah utk ur bapak mertua..semoga rohnya di rahmati dan diberkati Allah..anyway salam perkenalan..first time melawat sini..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪



Isi post yg da bersawang ni

yeayyy!
ape yg yeay ntahhh!hahaha.....CPN suddenly teringat blog yg dah bersawang ni...aacemmm!
nampak x!susah la nak jd yg tegar nak update blog ni....bile ade masa eh bukan xde masa ade sbnrnya tapi tula x tau nak cite ape lately ni cam dh putus wayar lak otak ni nak mengupdated!

ape pon CPN sekang ni dah berlima ye...!takde berenam...bertujuh bagai ye...harap maklum!
dah sampai stu je rezekinya...alhamdulillahhhh syukurrr padamu!dapat la merasa boboy n gegel ni...
moga bertambah rezeki dariMu....

so last entry CPN story pasal along yg da masuk alam persekolahan kan..alhamdulillah dapat berdikari dengan baik along kan...moga along tabah nak ngadap long distance beberapan tahun lagi ye...moga jadi anak yg baik...same gak ngan angah...moga pandai menyesuaikan diri dengan kawan2 kat mawip tu ye..adek pon camtu gak...moga happy ngan kawan2 n teacher2 kat taska tu ok...

mama pon dah berhijrah ke workstation baru ...bukan nye jauh pon same level gak..tp agak terpencil maklumlah da mengeci…