Skip to main content

~~ P. PinANg...~~

ai gengs!lame aku x berblog kan...ekculi aku agak bz n kebelakangan nie kesuntukan mase coz mcm2 hal berlaku....nie aku nak story mory kit mase nov ari tue...24hb kot seingat aku...aku ngn hubby n my son alif g penang...tp sblm tue aku singgah perak (ayer kuning) lu amik abah mertua aku...coz die pun p sekali...smpai dlm kol 6lebih la...pastu rehat n solat lu br gerak pas maghrib...aku nk drive tp hubby aku x bg...nak wat camne...cian lak kat die kan...tp dh die kate die leh drive...aku pun ok ler...n sampai penang dlm kol 9 lbh...hujan laks mase tue...klu korg nak tau tule first time aku sampai umah akak ipar aku...name die same ngan name aku...ejaan je lain bunyi lebih kurg jer...akak ipar aku >> hasnida <<.. aku laks >> asnidar << ......aku ekculi g sane sbb nak lawat 'biras' aku...('bukan 'beras' ok...tau x korg ape tue...ape la...suami kakak ipar aku ler...)aku panggil die abg ngah...abg ngah nie br pas accident...cian tau...tgn die kiri kanan patah yg terok belah kiri ar...kaki laks belah kanan terok...kaki kiri ok xde cedera....ya allah klu korg tngk kecian tul...dok baring jer atas katil...dah 2 kali dah operation...letak besi tau...sblm nie tanam besi kat dlm...pastu dah operation besi die letak cam antenna tueeee...ya allah die yg menanggungnye camne la kan...kite tengok pun sekse rasenye....tp aku 'tabik' kat kak da(kakak ipar aku a.k.a. wife abg ngah)..die mmg tabah...aku tengok die cengkung dah..."xpe la kak mungkin ade hikmah d sebalik kejadian semue nie"....aku doakan abg ngah cepat sembuh...




Comments

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪



Isi post yg da bersawang ni

yeayyy!
ape yg yeay ntahhh!hahaha.....CPN suddenly teringat blog yg dah bersawang ni...aacemmm!
nampak x!susah la nak jd yg tegar nak update blog ni....bile ade masa eh bukan xde masa ade sbnrnya tapi tula x tau nak cite ape lately ni cam dh putus wayar lak otak ni nak mengupdated!

ape pon CPN sekang ni dah berlima ye...!takde berenam...bertujuh bagai ye...harap maklum!
dah sampai stu je rezekinya...alhamdulillahhhh syukurrr padamu!dapat la merasa boboy n gegel ni...
moga bertambah rezeki dariMu....

so last entry CPN story pasal along yg da masuk alam persekolahan kan..alhamdulillah dapat berdikari dengan baik along kan...moga along tabah nak ngadap long distance beberapan tahun lagi ye...moga jadi anak yg baik...same gak ngan angah...moga pandai menyesuaikan diri dengan kawan2 kat mawip tu ye..adek pon camtu gak...moga happy ngan kawan2 n teacher2 kat taska tu ok...

mama pon dah berhijrah ke workstation baru ...bukan nye jauh pon same level gak..tp agak terpencil maklumlah da mengeci…