Skip to main content

:: my heart ::

alhamdullillah....

sbb pe ek...sbb nye mak ak beranso pulih...
nie ak nak story mory kit pasal insiden on 18.02.09 last week....

tgh aku wat keje kat opis...'my baby u...'(tepon aku bunyik ok) ak tngk no my mum ...mule x sedap ati dah coz pg tue aku nk p keje aku nmpk my mum lain jerk...
tp die kate ok...'kak, akak kene balik....alif nangis nie x andi lg...
mak x larat bngun nie'

tup!

tersentak aku jap...mak ak nie GASTRIK...mula la deba lain mcm jantung aku nie...mate nie dh mule bergenang...ak tau camne keadaan mk ak klu dh kene penyakit nie...tu ak risau ngat...

aku teros call hubby aku kate nak balik...tengok jam br kol 9++ am....so ak decide amik cuti jerk...yela nk apply half day mmg x berbaloi beb...smntara tunggu my hubby...ak isi form cuti...seb baek cc n bos aku lulus....ak x leh kate ape dah mulut nie...ak senyap teros turun tunggu hubby ak kat parking keta...sampai jerk hubby ak teros kitorng pecut...hati ni dah x senang...dlm 40mnt ak sampai kat umah abah ak...

tengok teros dlm bilik...mak ak dah ngerang2 sakit..ak teros nangis x tahan tengok die...x tahan tengok alif lagi...si alif nie cam paham2 jerk opah die sakit...aku slow talk kat abah...'kite balik putrajaya la bah...ape2 hal akak kat sane dekat...'abah berat hati gaks tp last2 die kate okla...mak pon camtu coz dorg br balik umah sendiri so banyak nk kena tgkn umah tue...tp apekan daye kan...terpakse akur dgn permintaan ak memandangkan keadaan my mum camtue...alif x andi lagi...ak teros tlg kemas2kan ape yg patut...bwk balik mak n abah putrajaya....ak soh hubby aku cuti tp die kate x leh xde org...klu leh die nak cuti tp nak wat camnekan....

sampai kami kt putrajaya...mak x teros d hantar ke hosp...mak kate nnt la..tengok dulu...hubby aku lik opis dlu...kat umah pas ak andi kan alif ak letak minyak kat bdn mak...bg ubat klinik kat mak try mkn dulu...tengok camne...tp..............

lame2 mak ak dah ngerang2 x tahan katenye...aku call hubby time tue lunch hour...hubby ak sampai umah jer kitorg decide nak anta mak EMERGENCY WAD....air mate nie jgn ckp ar tak henti2 bercucuran...mak dimasukkan ke dlm....ak yg menemaninye....kat dlm tue mcm2 die masuk kan pakai jarum lak tue...amik darah la ape lah....mak ak 'kak...nape mak ni....sakit sgt nie....sakit kak...'maunye air mate aku x kuar...tp aku kawal...ak soh mak saba...rehatkan diri...lame tue mak senyap...agaknye ubat tue dh berjalan dlm bdn my mum kan...so ak bia dulo...aku lpe lak nak bg tau...yg anta my mum kat spital ak, hubby, alif n adek ak....agak lame kat dlm...ak tengok mak ak dh lena tdo...ak biakan...ak keluar tengok alif...seb baek die x meragam....n hubby ak terpakse blk opis dlu...coz xde org kan...nnt ptg die dtg balik katenye...so ak n adek aku bergantie2 jage mak kat dlm tue...sambil2 tue aku berdoa agar mak ak sehat kembali....minit...jam..berlalu....kol 6 lbh...doc bg tau yg mak dh boleh balik...alhamdulillah...n sblm kuar ak tanye mak ...camne...mak kate 'kurang ler kit dr td...'pas amik ubat...hubby aku pon sampai n kami pon teros balik...

sampai kat umah...mak teros rebahkan diri...n klu korang nk tau my mum x leh bangun dlm 2 hr...alhamdulillah hr ke3 mak ak dh leh bangun...boleh la gagah2 kit...sempat gak ak print dr internet pasal penyakit nie dan amalkan ubat tradisional untuk pesakit gastrik nie...ubtnye amik secekak pucuk daun jambu batu n rebos ngan 3 gelas air n dimasakkan menjadi 1 gelas air...amik air rebosan tue n diminom 3x setiap 4 jam...tp sblom bg my mum minom ak soh abah 'tawarkan air' tue dulu...br bg my mum minom...2x ak wat ari tue tok my mum minum n alhamdulillah....

n ari nie ak kembali bekerja...pada sesape yg tlg settlekan keje ak...ak ucapkan berbanyak terime kaseh yer...n pada sesape yg ade penyakit nie cube la air rebosan tue....i'allah...

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Welcome Angah! New Environment

Ok Now! TB On Registration Day 2017 Standard 1 ♦ Nak kate perfect on that day...nope actually! Angah is crying ok...erm sabo jek la anak mama sorg ni... x kenal lagi kwn2 kat ctu...ade yg kenal x same lak class nya ...mau x masam die Mama try pujuk seb baek ok angah sekali cikgu disiplin pon pujuk tau! siap suh panggil die nenek lagi!huhu.... so penyayang! 

peace yo from angah!


Ok berbaris semuaaaa! nak masuk kelas kamu dah ni



 yeay! dpt beg dah! 1Malaysia!

masa ni dah ok! leh wat peace

'ok murid2....ni kantin....sebelah kiri kamu koperasi sekolah ye'....kata cikgunya...hehe

 sblm drama bermula....angah is ok!

Keep Smiling 2017

Tik Tok Tik Tok ! Detik berganti menjadi minit ⏳ Minit berlalu berganti manjadi jam ⏰

Waktu yang singkat seperti mimpi 👤

Jadikanlah tahun 2017 ini 💥 lebih indah berbanding tahun lalu

Banyak kenangan yang terukir 👈 banyak pengalaman yang dijumpai 👉

Alhamdulillah 😊

👪👬 Semoga ikatan kaseh sayang kekal selamanya 💖

Tinggalkan segala bentuk kesedihan yang telah berlalu biarkanlah ia berlalu 👎 bebaskanlah! jom kita mulakan mengharungi hidup yang baru dengan penuh semangat dan optimisme menggebu 😉

Ting!

To End Something Old, Will Start Something New 💪



Isi post yg da bersawang ni

yeayyy!
ape yg yeay ntahhh!hahaha.....CPN suddenly teringat blog yg dah bersawang ni...aacemmm!
nampak x!susah la nak jd yg tegar nak update blog ni....bile ade masa eh bukan xde masa ade sbnrnya tapi tula x tau nak cite ape lately ni cam dh putus wayar lak otak ni nak mengupdated!

ape pon CPN sekang ni dah berlima ye...!takde berenam...bertujuh bagai ye...harap maklum!
dah sampai stu je rezekinya...alhamdulillahhhh syukurrr padamu!dapat la merasa boboy n gegel ni...
moga bertambah rezeki dariMu....

so last entry CPN story pasal along yg da masuk alam persekolahan kan..alhamdulillah dapat berdikari dengan baik along kan...moga along tabah nak ngadap long distance beberapan tahun lagi ye...moga jadi anak yg baik...same gak ngan angah...moga pandai menyesuaikan diri dengan kawan2 kat mawip tu ye..adek pon camtu gak...moga happy ngan kawan2 n teacher2 kat taska tu ok...

mama pon dah berhijrah ke workstation baru ...bukan nye jauh pon same level gak..tp agak terpencil maklumlah da mengeci…